Eforie Colorat. Festival de film la grădina de vară Cinemascoop din Eforie Sud

450
Eforie Colorat. Festival de film la grădina de vară Cinemascoop din Eforie Sud - eforiecolorat-1624989965.jpg

Articole de la același autor

Grădina de vară Cinemascoop îşi redeschide porţile vara aceasta, la Eforie Sud. Aceasta va găzdui, până la jumătatea lunii septembrie, programul Eforie Colorat, în care turiştii dar şi localnicii vor putea viziona, gratuit, zeci de filme româneşti şi străine.

Grădina de vară din Eforie Sud a fost redeschisă în 2018, cu ocazia festivalului Cinemascoop, organizat de Centrul Ceh, iar, anul acesta, Asociaţia Forumul Artelor Vizuale a extins programul până la 12 septembrie, sub numele Eforie Colorat. De altfel, festivalul Cinemascoop a fost motorul care a făcut ca grădina de vară din Eforie Sud să renunţe treptat la aparentul statut de ruină şi să găzduiască, din nou, proiecţii de film pentru localnici şi turişti. În ultimii trei ani, mii de persoane s-au bucurat de filme europene, ateliere creative şi expoziţii, iar, de anul acesta, Eforie Colorat aduce un program mai lung şi mai complex, cu un colţ VR, o bibliotecă pop-up, tururi ghidate despre istoria şi arhitectura oraşului şi multe altele.

Sâmbătă, 3 iulie, odată cu gala de deschidere a proiectului, este programată proiecţia fimului românesc „Filantropica” (2002), în regia lui Nae Caranfil, de la ora 21.30, iar, înainte, de la ora 19.30, se va auzi muzica electronică a lui Bubblegun. Pe pereţii grădinii vor fi prezentate două expoziţii despre femei remarcabile care au schimbat lumea, una din partea Institutului Polonez, iar cealaltă realizată de Centrul Ceh Bucureşti. Arta contemporană nu lipseşte nici ea, deoarece pe toată perioada verii, white cube-ul de la ETAJ on wheels este plasat în incinta grădinii şi prezintă artişti români, iar expoziţia „Bună ziua, cred că nu m-aţi înţeles”, a artistei Raluca Ilaria Demetrescu, va fi deschisă la momentul galei.

Participarea la gală este gratuită. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Filmului Kazah, la start
Pagina a fost generata in 0.4795 secunde