Șefa de promoție a Colegiului Militar "A.I. Cuza" Constanța, admisă prima la Academia Forțelor Aeriene

4562
Șefa de promoție a Colegiului Militar

Articole de la același autor

Pasionată de uniforma militară, ambițioasă, Roxana Grigore nu s-a descumpănit atunci când soarta a despărțit-o de sora ei geamănă, doar aceasta fiind admisă la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc. A învățat foarte mult, și-a păstrat visul și acum, după absolvirea liceului, cele două vor fi colege la Academia Forțelor Aeriene.

Șefa primei promoții a Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" după reînființare a fost admisă prima la aviație nenaviganți, la Academia Forțelor Aeriene. Succesul vine după ce, în urmă cu doar câteva zile, elev sergent Roxana Georgiana Grigore primea de la șeful Statutului Major al Forțelor Navale Emblema de Merit "Știința Militară", clasa a III-a, în semn de recunoaștere pentru rezultatele deosebite și pentru cea mai mare medie a anilor de studii, promoția 2020 - 9,87.

Dincolo de această muncă și perseverență extraordinară, povestea Roxanei ține foarte mult de răbdare și voință.

"Visul de a-mi continua studiile în cadrul unui colegiu național militar, după finalizarea ciclului gimnazial, a prins rădăcini de când eram încă în clasa a VI-a. Astfel, alături de sora mea geamănă, pline de ambiție și speranță, după o perioadă de pregătire corespunzătoare, am mers pentru a susține probele sportive și examenul de admitere la Colegiul Național Militar «Ștefan cel Mare» din Câmpulung Moldovenesc. Din păcate, soarta ne-a despărțit, ea fiind declarată admisă, iar eu nu. Acest eveniment nu m-a descurajat și nu l-am perceput ca pe un eșec, ci ca pe un test al răbdării și al voinței", mărturisește Roxana.

După eșecul admiterii, ea și-a continuat studiile, în clasele a IX-a și a X-a, la Colegiul Național "Emil Botta" din Adjud, profil matematică -informatică.

"Seriozitatea, dăruirea și ambiția nu m-au părăsit, ele devenind repere ferme în viața mea. Pe această linie, am terminat prima jumătate a ciclului liceal cu o medie foarte bună. Ca o răsplată, consider eu, pentru că nu am renunțat la visul meu, am primit o a doua șansă. La final de clasa a X-a, am aflat despre reînființarea Colegiului Național Militar «Alexandru Ioan Cuza» din Constanța. De această dată, efortul și dăruirea au fost dublate în comparație cu clasa a VIII-a. Drept urmare, am reușit să fiu admisă prima, cu media 10", povestește fostul elev sergent, în prezent student la Academia Forțelor Aeriene.

Două gemene, un singur vis - uniforma militară

Roxana recunoaște că începutul nu a fost prea dificil, deoarece sfaturile și poveștile surorii sale despre viața de elev militar au pregătit-o, într-o anumită măsură, pentru a se acomoda mai ușor.

"De altfel, noul drum pe care am pornit nu a adus schimbări majore în procesul meu de învățare. În acest sens, am reușit să închei ciclul liceal cu media 9,87, iar timpul acordat unei pregătiri temeinice, cu privire la examenul maturității, a fost un factor esențial, care m-a ajutat să obțin media 9,81. Mai mult, soarta m-a surprins și mi-a demonstrat, încă o dată, că ceea ce îți dorești cu adevărat se îndeplinește. Astfel, am fost admisă prima la aviație nenaviganți, în cadrul Academiei Forțelor Aeriene, și m-am reunit cu sora mea, care și-a ales ca armă războiul electronic", spune Roxana, cu modestie în glas.

Admite și că perioada petrecută departe de casă, într-un regim militar, a învățat-o ce înseamnă disciplina, onoarea și respectul de a purta uniforma militară, ce înseamnă prietenia adevărată, dar și "faptul că, pentru a reuși, mai întâi de toate, trebuie să visezi și să îți dorești, dar și că, mai presus de orice, mereu trebuie să apreciem ceea ce avem, fiindcă timpul nu iartă și nu are răbdare cu nimeni". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde