Educaţia pentru dezvoltare durabilă, în atenţia cadrelor didactice

403
Educaţia pentru dezvoltare durabilă, în atenţia cadrelor didactice - atelierdelucru-1629822377.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, în cadrul parteneriatului dintre Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră RUMN şi iniţiativa „EU4Ocean Network of European Blue Schools”, a fost organizat atelierul de lucru cu tema „Pentru o nouă paradigmă în educaţia pentru dezvoltare durabilă”.

Evenimentul s-a adresat colectivelor de cadre didactice de la şcolile pilot care dezvoltă activităţi legate de promovarea dezvoltării durabile în zone costiere, Lunca Dunării şi Delta Dunării, din judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila.

În deschiderea lucrărilor, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, a făcut o sinteză a activităţilor derulate în vederea promovării educaţiei pentru „Creşterea Albastră”, în cadrul proiectului „Black Sea Connect”. În continuare, prof. dr. Florin Colceag, de la Institutul pentru Cercetare Dezvoltare în Domeniul Cunoaşterii, a susţinut o prelegere privind problemele actuale în domeniul educaţiei din ţara noastră şi abordări prin care pot fi regândite activităţile de educaţie pe diferite grupe de vârstă, în vederea satisfacerii nevoilor de dezvoltare şi împlinire ale tinerilor, în armonie cu cerinţele de dezvoltare din societate. În acelaşi timp, au fost subliniate aspectele noi pe care ar trebui să fie fundamentată activitatea cadrelor didactice, precum şi cadrul organizaţional care să faciliteze aceste tipuri de abordări în educaţie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5234 secunde