Eden Mamut a intrat în cursa pentru șefia Universității Ovidius

1518
10
Eden Mamut a intrat în cursa pentru șefia Universității Ovidius - edenmamut51327514603-1327555510.jpg

Articole de la același autor

Dovedind probitate academică, prof. univ. dr. Mihai Gârțu și prof. univ. dr. Marian Cojoc i-au fost alături, ieri, colegului lor, prof. univ. ing. dr. Eden Mamut, cu ocazia lansării sale oficiale în cursa pentru fotoliul de rector al Universității "Ovidius". De asemenea, l-am remarcat în Aula Magna și pe prof. univ. dr. Adrian Bavaru, semn că noul candidat este un universitar important al cetății academice.
Absolvent al Politehnicii bucureștene în anul 1985, prof. Mamut a intrat în contact cu mediul universitar în anul 1990, ca asistent la Universitatea Maritimă din Constanța, iar în 1992 s-a angajat prin concurs ca șef de lucrări la Universitatea "Ovidius" din Constanța, Facultatea de inginerie.
În 1999, a obținut titlul de Doctor inginer sub îndrumarea profesorului și mai ales a omului de excepție Polidor Bratu, la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, iar din 2004 este profesor universitar pentru disciplina termodinamică tehnică și alte discipline legate de domeniul ingineriei mecanice și conservării energiei.
Cu un CV impresionant ce cuprinde foarte multe studii și participări peste hotare, noul candidat a reușit să înființeze în 1998, împreună cu prof. Adrian Bejan, de la Universitatea Duke, Centrul pentru Științe Inginerești Avansate. În paralel, s-a implicat în construcția Rețelei Universităților de la Marea Neagră care numără în prezent 114 universități membre din 12 țări.
Întrebat, ieri, dacă nu cumva a intrat cam târziu în cursă, prof. Mamut a declarat că din punct de vedere calendaristic nu este cazul. "În ceea ce privește celelalte fațete ale problematicii, nu trebuie să pierdem șase luni ca să dezbatem ce trebuie să facem. Într-adevăr, la alegerile de acum patru sau opt ani contau foarte mult modurile acestea de a împărți căprăriile, de a face bisericuțe. În momentul acesta vorbim de cineva care vine cu un program managerial și care trebuie să guverneze o univer-sitate. Tot ceea ce face dinainte ca să pregătească diverse grupuri de influență nu reprezintă decât un balast în activitatea viitoare. Iar din această perspectivă nu-mi fac absolut niciun fel de probleme. Îmi fac, în schimb, probleme dacă în urma unui vot va ieși cineva care va avea un astfel de balast, pentru că va fi greu pentru Universitate!".
Intitulat "Viziunea «Ovidius 2015»", programul managerial al noului candidat este structurat foarte punctual și el țintește cinci obiective strategice: l Reajustarea activităților universității la cerințele reale ale comunității l Centrarea programelor educaționale și a întregii activități a universității pe studenți l Fundamentarea activității cadre-lor didactice pe cercetare științifică l Eficientizarea aparatului administrativ pentru a-l pune în serviciul studenților și al cadrelor didactice l Internaționalizarea universității.

Comentează știrea

PROFESOR
26 ianuarie 2012
girtu mihai=mafia din UOC

Am crezut in Mihai Girtu,dar ca sa te duci la contracandidatul tau si mai ales un profesor prieten cu Victor Cupina care a distrus UOC este prea de tot,nu e bine pentru tine Mihai Girtu,pacat de tine ca esti un profesor in care ne puneam sperante.

UNU` DE PE NET
26 ianuarie 2012
Mamut Eden

"Într-adevăr, la alegerile de acum patru sau opt ani contau foarte mult modurile acestea de a împărți căprăriile, de a face bisericuțe." AICI NU VA POT CONTRAZICE DOMNULE MAMUT,AVETI DREPTATE,RECTORUL IL ALEGEAU CEI CU CARE V-ATI ALIAT,CEI CARE AU NENOROCIT UNIVERSITATEA,EI FACEAU LEGEA,EI DECIDEAU CARIERELE PROFESORILOR DIN UOC,SI MAI ALES BAVARU CARE ACUM 10 ANI A CERUT PENTRU MAGAZINUL DIN CAMPUS O SUMA IMENSA IN $ LA ACEEA VREME CAND ERA DANSUL RECTOR CA SA SE OBTINA CONTRACTUL PENTRU INCHIRIERE SPATIUL COMERCIAL DIN CAMPUS.....CU ACESTE PERSOANE S-AU ASOCIAT GIRTU SI COJOC...CINSTE TIE MAMUT EDEN.

profesor
26 ianuarie 2012
alegeri

Am crezut ca ziarul cuget liber se respecta. Dar vad ca dezinformeaza la greu. In aula am fost si eu si au fost in jur de 20-25 de persoane, daca nu consideram presa. Au fost cei amintiti...Girtu si Cojoc, care sunt intelesi cu Mamut si in speranta ca mai subtiaza din electoratul lui Epure. ..Prezentarea a fost mai slaba decat al lui Girtu. Omul este un visator! Nimic concret. Cojoc radea pe sub mustata iar Girtu se gandea cat de bun este, asta dupa zimbetul lui tamp. Ne-am saturat de ei! Rog ziarul sa nu mai dezinformeze!

Simona ANGHEL
26 ianuarie 2012
Raspuns nr. 3

UNDE ESTE DEZINFORMAREA?

Tine
26 ianuarie 2012
Rector

Celor de mai jos care s-au exprimat : cred ca sunteti cadre universitare pentru ca ati fost in Aula . Domnilor profesori asa trebuie sa va exprimati parerile ? Fara niciun continut. Unu'afirma ca Rectorul a primit mita pentru magazinul din Campus . Este o afirmatie care trebuie demonstrata domnule , altfel este o vorba ca la ... piata. Domnilor profesori , vorbele fara continut sunt apa de ploaie. De ce nu luptati fatis pentru dreptate ? Daca nu se poate mult mai bine este sa ... taci !

UOC
26 ianuarie 2012
Marian Cojoc

Sant Marian Cojoc,azi sant in postura de moderator la simpozionul ISTORIE SI ADEVAR PRIVIND SERVICIILE ROMANE DE INFORMATII in sala mica a Casei de Cultura,invit pe toata lumea din partea ASOCIATIEI CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE DIN S.R.I.

hurtasu
26 ianuarie 2012
Cine esti ?

Tu de unde ai mai aparut nene? Cine esti si ce vrei? Astazi am vazut cum stam cu publicitatea : Gartu, Cojoc si Mamut. L-ati unitat pe viitorul rector pe care il atacati chiar daca aici nu s-a scris nimic despre dumnealui.

UNU' DE PE NET
26 ianuarie 2012
PENTRU NUMARUL 5-RECTOR

Dle. Mamut,mentionez:in comentariul postat de catre mine,daca cititi atent,am specificat ca Bavaru a cerut,dar cine sa ii dea o asemenea suma unui fomist de bani...este o mare diferenta intre A CERE si A PRIMI. Nu santeti deloc atent Dle. Mamut,si va mai si considerati un potent intelectual.cumva sa fie din cauza varstei si faceti parte dintre cei care cand urineaza au placeri ca urineaza in sus???

cadru didactic
26 ianuarie 2012
nu ne dorim un rector incompetent

Domnule Mamut la cat de multa cercetare va faceti ca faceti, ca sa nu prea faceti ore, ma asteptam sa aveti bunul simt sa iesiti in presa cu ceva reultate notabile. In schimb dumneavoastra ati ales sa le prezentati tuturor un fals Eden Mamut, care vrea sa fie Rector, dar in realitatea, mai are ceva timp pana sa devina macar un profesor de bun simt. Nu aveti cum sa accedeti intr-o functie pentru care nu aveti experienta, mai ales dumneavoastra care nu sunteti nici foarte spontan, din cate am observat de-a lungul anilor. Universitatea nu are nevoie de experimente ci de un conducator sigur pe el, care are experienta in spate si mai ales rezultate care sa il recomande. Ma si mir ca v-au lasat sa candidati. Ar fi trebuit sa intruniti macar un minim de cerinte pentru acest post!

Curtea de conturi
26 ianuarie 2012
Nerusinare!

Domnule esti nerusinat! Din 8 ani de scoala ai facut in total 6 luni de cursuri. Ai doua norme permanent si dosarul senatului e plin cu cereri de plecat in strainatate.Practic serviciul tai la UOC este un ciubuc. Pana unde poti merge sa vrei sa fii si rector?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4298 secunde