Echipamente de protecție pentru elevii din mediul rural

200
Echipamente de protecție pentru elevii din mediul rural - echipamentedeprotectie-1591110993.jpg

Articole de la același autor

2.000 de elevi din județul Constanța au primit kituri de protecție, în cadrul campaniei demarate de echipa Constanța - Capitala Tineretului din România. Astfel, au fost achiziționate 2.000 de kituri de protecție împotriva Covid-19. Aceste kituri conțin măști și dezinfectant și vor fi livrate elevilor din anii terminali din județul Constanța, pe parcursul acestei săptămâni.

"Suntem recunoscători comunității constănțene pentru modul în care a răspuns apelului nostru. Asta ne arată că demersul nostru a avut fundament. Educația se poate face doar în condiții de siguranță și confort psihologic. Odată cu ridicarea restricțiilor, elevii s-au întors la școală și vor ieși mai des din casă, chiar și pentru a se relaxa înainte de examene. Pentru toate acestea, trebuie să ne asigurăm că îi ținem sănătoși, atât fizic, cât și psihic", susține Ionuț Barbu, managerul proiectului Constanța - Capitala Tineretului din România.

Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecție împotriva noului coronavirus este precar. Cele 2.000 de kituri au fost livrate, prin intermendiul unităților de învățământ, în sate și comune precum Lumina, Crucea, Poarta Albă, Dobromir și multe altele.

"Suntem mândri de faptul că am reușit să achiziționăm primele 2.000 de kituri cu materiale sanitare pentru elevii claselor terminale din mediile dezavantajate, elevi care s-au întors la școală pentru pregătirea examenelor naționale. Avem datoria morală de a ajuta elevii să își continue parcursul educațional și de a le proteja sănătatea. Îndemnăm pe toată lumea, în continuare, să se implice în protejarea tinerilor vulnerabili din comunitățile noastre", consideră Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3748 secunde