Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internațională de Filozofie

188
Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internațională de Filozofie - olimpiada-1558364125.jpg

Articole de la același autor

Lotul olimpic de filosofie al României a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie (IPO), desfășurată la Roma (16-19 mai).

Performanța a fost reușită de Horia Ștefan Lixandru (Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din București - premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan Victor Popa (Colegiul Național "Sfântul Sava" din București - premiul al II-lea la etapa națională).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet - profesor la Liceul "Andrei Mureșanu" din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și prof. Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional de organizare).

Tema generală a competiției din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship și a prilejuit prezentări și dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori. Au fost prezenți peste 100 de concurenți din 48 de țări (Europa, Asia, America de Nord și America de Sud).

Olimpiada Internațională de Filosofie a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere și a găzduit în două rânduri această competiție: Brașov (1998) și Iași (2008).

Delegația României a fost întâmpinată și felicitată pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" de ministrul Ecaterina Andronescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8295 secunde