Mai multe ştiri online:

Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internațională de Filozofie

Ştire online publicată Luni, 20 Mai 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Lotul olimpic de filosofie al României a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie (IPO), desfășurată la Roma (16-19 mai).

Performanța a fost reușită de Horia Ștefan Lixandru (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București - premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan Victor Popa (Colegiul Național „Sfântul Sava” din București - premiul al II-lea la etapa națională).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet - profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și prof. Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional de organizare).

Tema generală a competiției din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship și a prilejuit prezentări și dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori. Au fost prezenți peste 100 de concurenți din 48 de țări (Europa, Asia, America de Nord și America de Sud).

Olimpiada Internațională de Filosofie a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere și a găzduit în două rânduri această competiție: Brașov (1998) și Iași (2008).

Delegația României a fost întâmpinată și felicitată pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de ministrul Ecaterina Andronescu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6406 secunde