Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până anul viitor. Despre ce este vorba

173
Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până anul viitor. Despre ce este vorba - img2-1543321836.jpg

Articole recomandate

Elevii și profesorii din România vor avea o nouă lege a educației care va fi gata până în iunie 2019. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la o dezbatere de la Palatul Parlamentului, scrie hotnews.ro

"O să facem în așa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Vom constitui grupuri de lucru și în aceste grupuri de lucru, vom face apel la toți cei care sunt determinați să vină în întâmpinarea unei legi moderne. Eu cred că viitoarea lege a învățământului trebuie să genereze o viziune de evoluție a sistemului de învățământ. Ce vrem noi de la cei școliți? Vrem să le dezvoltăm personalitatea? Atunci,dacă da, trebuie să ne uităm în programele școlare astfel încât acest lucru să se întâmple. Niciunul dintre cei școliți acum nu cred că o să aibă, în perioada activă a vieții fiecăruia dintre ei, un singur job și atunci trebuie ca această personalitate să se poată adapta la schimbările din viață. Să nu le ia ca pe niște șocuri cărora nu pot să le facă față", a declarat Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă legea educației va ține cont și de actuala lege a educației din 2011, Ecaterina Andronescu a evitat să dea un răspuns clar.

"Al doilea aspect, cred că școala trebuie să-i dea celui școlit acele achiziții culturale care să-l facă să înțeleagă. În al treilea rând, cred că școala trebuie să-i dea acele achiziții în cunoaștere, să-l profesionalizeze pentru a exercita muncă utilă în societate", a conchis ministrul Educației.

Anunțul inițial al unei noi legi a educației a fost făcut de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a declarat la aceeași dezbatere despre educație că actul normativ va fi gata până în iunie 2019, mai scrie hotnews.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8362 secunde