€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Ecaterina Andronescu schimbă orarul elevilor? Anunțul făcut de ministrul Educației

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ecaterina Andronescu a declarat că ia în calcul adoptarea unei formule prin care nu toate școlile să înceapă cursurile la ora 8:00.


"Sunt de acord cu propunerea doamnei primar și chiar mă gândeam - și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschiși spre propunerile dumneavoastră. (...) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcționează în Cluj și funcționează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluție, un model pe care să îl avem în mai mute din orașele noastre aglomerate", a spus Ecaterina Andronescu.


Discursul ministrului Educației a venit în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat Ecaterinei Andronescu rugămintea de a o sprijini în implementarea unui proiect privind microbuze școlare. "Doar o propunere am să-i aduc la cunoștință doamnei ministru Ecaterina Andronescu și însoțită de rugămintea de a ne sprijini pentru implementarea unui proiect care considerăm că va ajuta la fluidizarea traficului sufocant din Capitală și bineînțeles ne va ajuta și pe noi în lupta împotriva poluării. (...)


Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a finaliza la Școala 195 din sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi, una dintre cele mai mari școli din țară, nu doar din Capitală, și unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparțin de sectorul 3 și atunci ne-am gândit că ar fi o soluție viabilă și care să nu-i supere pe părinți - pentru că foarte mulți au de fapt flotant, deci nu au domiciliu, au reședință în zonă - să punem la dispoziție din partea Primăriei Generale un număr suficient de microbuze școlare, cu acceptul părinților firește, astfel încât în fiecare dimineață și după-amiază să nu se mai adune mii de mașini pe o străduță îngustă dintr-un cartier din București, replicând acest proiect pilot, firește, la cât mai multe școli din Capitală", a spus Firea în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România.


sursa: romaniatv.net


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7178 secunde