Ecaterina Andronescu: Plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România

185
Ecaterina Andronescu: Plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România - 20170218dsc7332rszcrp31572500-1546097690.jpg

Articole recomandate

Plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România, spune ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru HotNews citat de News.ro. Ecaterina Andronescu crede că trebuie să crească reponsabilitatea universității în așa fel încât situațiile de plagiat să nu se mai întâlnească.

Ecaterina Andronescu a spus că cercetarea din universitate dă vizibilitate României prin producția științifică din revistele bine cotate.

"Probabil că vă este cunoscut că, în anul 2018, 12 universități din România au intrat în clasamentul Shanghai cu 29 de domenii științifice. N-avem cum să nu le apreciem și să nu ne întrebăm cum putem să le finanțăm mai bine ca să-și crească performanța, pentru că aduc un beneficiu întregului sistem de învățământ. Sigur, va trebui să găsim formula de finanțare în așa fel încât performanța să conteze. Și să îndreptăm într-o oarecare măsură și cifrele de școlarizare spre cei care fac performanță", a adăugat Andronescu, întrebată despre problema plagiatului.

Ministrul a apreciat că aceasta este "o problemă minoră".

"În legătură cu componenta aceasta, care este minoră, dar care face atât de mult rău, cea legată de plagiat, după opinia mea trebuie să crească exigența în universitate. Doctorandul acolo se pregătește. Acolo își dă examenele, acolo își face referatele, are o comisie de îndrumare, are apoi comisia care analizează teza, teza trece rin comisie, este publică, cei care vin la teză pot să pună întrebări. Deci cred că trebuie să crească reponsabilitatea universității în așa fel încât asemenea situații să nu se mai întâlnească și să fie legate de tezele de doctorat", a afirmat ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, din 10.000 de doctoranzi, sunt câteva lucrări în care a apărut plagiatul.

Sursa: digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0239 secunde