Stirile zilei de Miercuri, 25 Aprilie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

E oficial! Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” va fi mutat în locul Grupului Școlar „Vasile Pârvan”!

Ştire online publicată Marţi, 16 Ianuarie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Proaspăt întorși din vacanță, elevii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza" au aflat că vor fi mutați de la anul în altă zonă a Constanței, iar în locul lor va funcționa noul Liceu Militar de Marină. Revoltați, tinerii s-au mobilizat rapid și, la ora 11, au ieșit în curtea școlii pentru a protesta împotriva acestei decizii, pe care o consideră nedreaptă. „Vin după atâta timp să ia ceea ce noi am construit. Este o prostie. Aici este casa noastră”, ne-a declarat Mihaela Gavril, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic de Marină. La rândul lor, profesorii sunt și ei destul de bulversați de schimbări. 

„Ei nu au dreptul la educație? Tot ce este în acest liceu este făcut cu efortul părinților și al nostru, ca totul să fie la un nivel de calitate. Cred că ei au ultimul cuvânt de spus în primul rând, pentru că noi pentru ei ne luptăm și mai puțin pentru noi. Sper din tot sufletul să rezolvăm ceva pe această cale și să ne întrebe și pe noi, pe părinți, pe elevi, pe cadrele didactice ce vrem, nu să ne pună în fața faptului împlinit, pentru că noi nu am știut nimic până vinerea trecută. Sunt de 22 de ani sunt profesor în acest liceu, suntem toți titulari, profesori cu gradul unu, elevi, părinții, cadrele didactice, cu toții am muncit să aducem liceul la acest nivel. Nu avem nimic cu înființarea Liceului Militar de Marină, dar nu aici, în locația noastră. Noi am avut vizita ARACIP-ului în fiecare an aproape, noi am îndeplinit în fiecare an standardele impuse, am înființat specializări noi, tocmai în ideea ca acest liceu să se mențină pe poziție. Suntem un liceu nu de elită, dar din liceele tehnice suntem pe locul al doilea în județ”, a spus și prof. Mirela Dedu.

De cealaltă parte, inspectorul școlar general Petrică Miu consideră că nu este o tragedie că va fi mutat Colegiul Tehnic de Marină și că acest lucru nu va împiedica desfășurarea activității și nu va duce la scăderea calității actului educațional. „Îi cred și pe ei, dar în balanță este mai importantă reînființarea Liceului Militar de Marină. Este o oportunitate pe care trebuie să o prindem. Dacă se ratează acest moment poate că se va face la anul, dar poate nu se va mai face niciodată. Însă nu e nicio amenințare. Actuala bază materială a colegiului se mai justifică la un număr de 500 de elevi. Acolo e nevoie de investiții. Internatul acela are două etaje în stare de degradare. Se justifică să bage primăria bani mulți acolo pentru 40 de elevi? Trebuie să eficientizăm clasele și spațiile”, a explicat șeful ISJ Constanța.Acesta a confirmat că actualul Colegiu Tehnic de Marină va fi mutat în locul Grupului Școlar „Vasile Pârvan”, pe strada Industrială nr. 7. „Am căutat soluții și am hotărât ca mutarea să se facă la Grup Școlar «Vasile Pârvan». Cei de acolo, pentru că au rămas puțini, vor fi mutați, la rândul lor, la Grupul școlar «Gheorghe Duca», a completat inspectorul școlar general Petrică Miu.

Articole de la acelaşi autor

Părerea ta contează !
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1
@@@
16 ianuarie
+2 : -3
Niste ciobani

E mai bine sa le dati moca la armata decit sa investeasca primaria,adica pierderea e totala

2
Sile
16 ianuarie
-2
Bravo miule

distrugel de tot. e din poarta 6 de la mazare! si copiii de la gradita din curtea liceului care sunt 240 sa stea acasa la mamele lor. bravo cugetliber! sa ne luam tara inapoi!

3
Bogdan
16 ianuarie
mare e gradina !!!

ce treaba are poarta 6 cu Mazare ? ce treaba ai tu cu poarta 6 ? esti tare prost !!!

Răspuns la: Bravo miule
Adăugat de : Sile, 16 ianuarie
distrugel de tot. e din poarta 6 de la mazare! si copiii de la gradita din curtea liceului care sunt 240 sa stea acasa la mamele lor. bravo...

4
Andrei
16 ianuarie
+2 : -3
DISCRIMINAT

Liceul Tehnic de Marină Al. I. Cuza este discriminat!!!

5
Parinte
16 ianuarie
+2 : -3
Mutare liceul Navrom

Poate pentru d-nul Miu Nu este o tragedie Dar pt cei 600 de elevi,parintii lor si cadrele didactice este.La fel si pt vechile generatii de navromisti.

6
Liviu Chilian
16 ianuarie
-2
Militaratzii Rromarlani, lipitori-pestilentiale apocaliptice!

Nu se dezmint, d'le! Militaratzii-genocidari Rromarlani! Ciuma perpetuă ce a nenorocit romanimea in toate epocile istorice. O fac si acum. Cum este posibil ca intr'o "societate umană", PARAZITUL PORFIRIC prin...antiexcelenta, sa prevaleze asupra RATIONALULUI si dezvoltarii umane? Patologia inarmarii Rromarlanilor pt a "lupta impotriva pericolului rusiskkriot", sub presiunea satanica a Okkpantului Jewnglishtanez-Amerikknar, e o crima imprescriptibila impotriva poporului, impotriva tinerei generatii DECIMATE de kkpIUDAlismul-holocaust. Rromarlania si Bulkkria vor fi excluse din Jewniunea Jewropeana, din cauza politicastrilor rabiati, dupa ce Polonia si Magharia se vor retrage pt a'si salva identitatea si viitorul copiilor. Urmarea? Probabil, cele patru bantustane-actuale vor ramane in NATO, dar sub asediu Amerikknar; criminali ce SPERA sa pastreze sub teroare teritoriile acestor "tari"; teritorii din care sa porneasca...Operatiunea Barbarosa II! Aceasta e morala acestui scandal neverosimil - recrudescenta militarata la Rromarlani, sub presiunea/teroarea RASISTILOR Drumpfisti. Pt Fuhrerul Drumpf, in subconștientul lui de clovn sadic, Rromarlania e o "tara" de rahat! Cu toata aceasta realitate tragica, vedem, pupindosistii-militaratzi Rromarlani cu limba lor înnegrită de tutun ieftin, se înghesuie, in ture, 25 de ore din 24, sa'i innegreasca ticalosului decerebrat, dosul de...Albalaur Suprematzefriptist! Bau-Bauuu! Săriti! Vin Rusiskkriotii sa curețe Țărișoara de bizdicii militaratzi! Huuooo!

7
Absolvent
16 ianuarie
+5 : -2
Demisie

Demisie urgenta a comunistului Miu Petrica. Un pupincurist jegos. Demisie urgenta a directorului CTM care este aservit comunistului Miu si care nu a facut nimic pentru apararea CTM ci a luptat pentru distrugerea CTM.

8
Ionut
16 ianuarie
+3 : -2
Mazare

Cum adica ce treaba are mazare, nu sponsoriza ma liceul de marina cand facea paradele si uniforma de marinar pentru salvamari?

9
Cititor
16 ianuarie
+2 : -2
Saraca limbă română

Prietene, folosește limba română așa cum ne-au lăsat-o părinții noștri. Te rugăm, nu ne chinui!

Răspuns la: Militaratzii Rromarlani, lipitori-pestilentiale apocaliptice!
Adăugat de : Liviu Chilian, 16 ianuarie
Nu se dezmint, d'le! Militaratzii-genocidari Rromarlani! Ciuma perpetuă ce a nenorocit romanimea in toate epocile istorice. O fac si acum. Cum este...

10
Nu contează
16 ianuarie
+3
Demisie Miu

Cum e posibil un asemenea abuz? Cum e posibil sa dai afară din casa lor 600 de copii și profesori care au pus suflet și sentimente in ceea ce constriesc? Abuz din partea armatei. Cum e posibil să vii să iei totul de-a gata? Demisia lui Miu și responsabililor armatei. Rușine!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
joi, 19 aprilie Foto : ACCIDENT GRAV! Bărbat CĂLCAT PE CAP DE TRACTOR. Intervine elicopterul SMURD 25057 vizite, 0 comentarii ACCIDENT GRAV! Bărbat CĂLCAT PE CAP DE TRACTOR. Intervine elicopterul SMURD
Social
luni, 23 aprilie Foto : DOLIU LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! A MURIT UN RENUMIT MEDIC 22950 vizite, 0 comentarii DOLIU LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! A MURIT UN RENUMIT MEDIC
Actual
duminica, 22 aprilie Foto : Țara care introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii 6076 vizite, 0 comentarii Țara care introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3009 secunde