Dunărea a fost sărbătorită de elevii din Hârșova

161
Dunărea a fost sărbătorită de elevii din Hârșova - eleviidinharsova-1467216998.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR), este serbată Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia (Bulgaria).

Ieri, elevii de la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" au sărbătorit Ziua Dunării - fluviul pe lângă care și-au construit viața generații întregi de locuitori ai orașului. Activitatea a cuprins vizionarea unui material documentar științific Ziua Internațională a Dunării, realizat de către eleva Andreea Țoiu, și a continuat cu activități în aer liber - confecționare de bărcuțe din hârtie, realizarea de desene cu tematica "Dunărea - sufletul familiei mele", activități desfășurate de Clubul de dez-bateri academice coordonați de prof. Elena Manea. Elevii au distribuit cetățenilor stegulețul și fundița Dunării.

În cadrul activității Ziua Inter-națională a Dunării, elevii Clubului de teatru din liceu, coordonați de prof. Theodora Stancu, au dansat vals pe muzica lui Strauss și vor antrena participanții la dansuri specifice zonelor dunărene.

Directorul liceului, prof. Manuela Piștea, a evidențiat utilitatea acestor activități extrașcolare legate de Dunăre "întrucât contribuie la conștientizarea și participarea elevilor la eforturile de conservare a patrimoniului fluviului Dunărea, urmărind și implicarea elevilor în multiple activități cu rol formativ pe perioada vacanței școlare".

Prezent la activitate, primarul orașului, Viorel Ionescu, i-a felicitat pe elevii organizatori și a subliniat importanța Dunării în dezvoltarea economică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3508 secunde