Duminică, sărbătoare religioasă. Pe cine cinstește Biserica Ortodoxă

287
Duminică, sărbătoare religioasă. Pe cine cinstește Biserica Ortodoxă - biserica-1567093685.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 1 septembrie, are loc Cinstirea Sfântului Simeon Stâlpnicul la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. 
Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în această zi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul, ale cărui moaște se află la catedrală, dar și pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit) și, totodată, marchează începutul anului bisericesc. 


Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul s-a născut la sfârșitul secolului IV, într-un sat din ținutul Ciliciei, tatăl său fiind păstor. La doar 13 ani, impresionat de cuvintele Predicii de pe munte, Simeon a decis să-și dedice viața lui Hristos. Ulterior, el a mers la o mănăstire din apropiere, unde a fost primit doar după ce i-a fost pusă la încercare credința. Aici și-a dedicat viața unei asceze severe. 


După un timp, însă, el s-a retras în munte, în apropierea satului Telanissa și s-a adăpostit într-o chilie săpată în piatră. Apoi, timp de 40 de zile, în perioada Postului Mare, el s-a rugat continuu, nu a mâncat nimic și nici nu a băut apă, primele 20 de zile stând doar în picioare, iar următoarele șezând. 


Pentru că era deranjat deseori de către creștinii care îl căutau pentru darurile spirituale primite, sfântul și-a construit o mică chilie în vârful unui stâlp, inițial cu înălțimea de patru metri, fiind primul stâlpnic din istoria Bisericii. De aici a continuat să-i conducă pe creștini pe calea mântuirii. El a murit în anul 459.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde