Duminică, sărbătoare la musulmani: Ramazan Bairam

810
3
Duminică, sărbătoare  la musulmani: Ramazan Bairam - ramazan-1498228623.jpg

Articole de la același autor

După o lună de primenire spirituală prin post, slujbe și rugăciuni, credincioșii musulmani vor sărbători, timp de trei zile, începând de duminică, 25 iunie, Ramazan Bairam-ul.

Sărbătoarea marchează sfârșitul celor 29 de zile de post și rugăciune, iar slujbele religioase cu ocazia Ramazan Bairamului vor fi oficiate în toate geamiile din România.

Potrivit tradiției, în timpul Ramazan Bairam-ului, credincioșii musulmani vor merge în vizită la rude și prieteni pentru a sărbători. Cu acest prilej, Muftiatul Cultului Musulman din România reprezentat de Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman, oferă pachete cu produse alimentare tuturor enoriașilor musulmani cu situație materialǎ precarǎ.

Slujba de Ramazan Bairam va fi oficiată duminică, 25 iunie, începând cu ora 6.11, de Muftiul Iusuf Muurat, la geamia Hunchiar. Respectând tradiția, muftiul le adresează credincioșilor musulmani tradiționala urare "Ramazan Bairam Kayrli Bolsin" - "Ramazan Bairam Hayrli VE Mubarek Olsun" - "Un Bairam fericit"! - "Eid Al Fitir Mubarak". 

Comentează știrea

MOHAMED
24 iunie 2017
De ce dle hogea

Dl hogea de ce ai luat kuranurile pe care le-au citi femeile din Mangalia si le-ai citit la barbati,nu trebuiau citite la ele ,oare de ce crezi ca s-au dus ele la gemaie.PAAACAAATTTTTTTTT.

Geamia asta....
24 iunie 2017
Abia daca-o zăresti

In primul rand,sa le spunem concetatenilor /vecinilor/colegilor/profesorilor.... nostri musulmani- "Un Bairam fericit !" Ca si ei s-au bucurat la sarbatorile noastre.Insa,privind poza din titlu as vrea sa comentez ceva.Se mai spune ca daca vrei sa cunosti pe cineva cu adevarat,sa patrunzi in neuronii lui, roaga-l sa-ti arate gardul casei lui.Asta daca sta la curte.Daca nu sta la curte pune-l sa-ti arate fereastra sau balconul casei lui."Daca vrei sa-ti spun cine esti arata-mi gardul sau poarta casei tale".Acum sa va spun cine este vecinul din stanga geamiei Hunkiar cu toate ca nu i-am vazut fata in viata mea.Este vorba de vecinul care a fost improprietarit de Mazare in buricul targului pe terenul geamiei.Acest om este stapanit de egoism,incult(probabil semianalfabet) si dornic de imbogatire cu orice pret.Este indiferent la ce se intampla in preajma lui.El se crede asezat in centrul Universului.Este omul care spune cu usurinta "dupa mine,potopul" sau pe romăneste va spune "imi bag....in gâtul lui ...".Este omul care spune usor..."asta nu e treaba mea" sau "nu ma priveste..." cu toate ca este implicat pana la gat in afacere.Este omul pentru care Soarele rasare numai pentru el iar turismul incepe la poarta hotelului(bordelului) lui si se termina tot acolo.Turistii vin de la mare departare ca sa-i admire ghivelele lui de prost gust/de parvenit asezate cu ostentatie la inaltimea gardului.In spatele gardului nu exista nimic important,in mintea lui. Despre respectul lui fata de lege sau cladiri istorice sa nu mai vorbim.Este omul obisnuit sa bage gunoiul sub pres chiar si la el in casa.Este superficial.Este omul cu care nu-i bine sa-i intinzi o mana ca ti-o musca si tot el te acuza ca l-ai agresat.Si ca sa nu va mai tin incordati,uitati-va cum arata gardul lui pe partea din curtea geamiei.Fix acolo s-au terminat banii.Autoritatea locala nu-l vede,nu-i atrage atentia.Autoritatile au semnat receptia.Bine ca aveti gura mare cand vorbiti de arhitectura si turism.Bine ca va laudati cu gradinile suspendate.Bine ca va mandriti cu Tomiris.Hai sictir patronule.Hai sictir primarule ca si tu esti un semianalfabet si superficial(am sa-ti demonstrez).Angajati-va urbanisti,peisagisti ,arhitecti adevarati in Primarie.....P.S-Cer scuze pentru un comentariu prea lung.Andreea mi-a rasucit un "cutit in burta" cand a pus in titlul aceasta poza.

cristi
25 iunie 2017
bairam

sa fiti sanatosi la corp si minte !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3457 secunde