Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton

250
1
Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton - sfantoniecelmare-1452878401.jpg

Articole de la același autor

Biserica ortodoxă îl cinstește, duminică, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare. Astfel, sâmbătă, începând cu ora 17,00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica "Sf. Antonie cel Mare" din Năvodari (din apropierea Școlii nr. 1).

Duminică, 17 ianuarie, începând cu ora 8,30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Cuvios Antonie cel Mare" din Constanța (intersecția străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic, în spatele "Galeriilor Soveja").

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare s-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt. În timpul persecuțiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creștini în mărturisirea lor și pentru a se jertfi ei înșiși pentru Hristos, și tot acolo, îi combate pe adepții ereziei ariene. După o călătorie în Alexandria, în anul 312 s-a stabilit în deșertul Kozolim, unde a rămas până la sfârșitul vieții, în anul 356 d. Hr. Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani și este numit părintele monahismului și dascălul vieții pustnicești. 

Comentează știrea

Paisie:secularistu
16 ianuarie 2016
Făcătoare făcături

Antonie cel Mic unde-i ? Activitate "făcătoare" de activism monahal de bisericea...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Pagina a fost generata in 0.609 secunde