Dublu eveniment la Universitatea "Ovidius"

283
Dublu eveniment la Universitatea

Articole de la același autor

Binecunoscutul jurnalist Marian Voicu va fi prezent, astăzi, la Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. El va susține, la Sala Senatului, începând cu ora 13.00, o conferință, care va fi urmată de o lansare de carte. 


Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, tema este una cât se poate de incitantă, atât din punct de vedere istoric cât și politic: "Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani", care reprezintă și titlul lucrării apărute la Editura "Humanitas". 


Astfel, Marian Voicu realizează, în paginile lucrării sale, o investigație amplă, care ne oferă și informații necunoscute despre soarta tezaurului României, depus în Rusia, în perioada Primului Război Mondial. 


Marian Voicu s-a remarcat de-a lungul timpului prin realizarea unor filme documentare în Uganda, Sudan, Serbia și Siria sau care abordează subiecte de natură istorică (aromânii, destinul românilor ajunși în Siberia sau aflați la răsărit de Nistru).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3129 secunde