Dublă lansare de carte la Universitatea "Ovidius"

309
Dublă lansare de carte la Universitatea

Articole de la același autor

Facultatea de Litere a Universității "Ovidius" din Constanța (UOC) organizează astăzi, 28 septembrie, în colaborare cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, o dublă lansare de carte. Este vorba despre volumele de autor Ianus și Teatru scris, ce poartă semnătura prof. univ. dr. Liviu Franga, reputat clasicist, decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București. Cele două volume vor fi prezentate de prof. univ. dr. Lacrămioara Berechet, prof. univ. dr. Marina Cap-Bun, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, conf. univ. dr. Alina Buzatu și conf. univ. dr. Florentina Nicolae, prodecan al Facultății de Litere a UOC. 


Lansarea celor două volume va fi urmată de un moment de lectură oferit de prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte a UOC, și de prof. univ. dr. Radu Niculescu de la aceeași facultate.


Dubla lansare de carte găzduită de Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța se înscrie într-o manifestare științifică națională intitulată Itinera Ovidiana, derulată pe parcursul a două zile. Astfel, miercuri, 27 septembrie, în Sala Umberto Eco a Facultății de Litere a UOC, a avut loc o conferință plenară susținută de prof. univ. dr. Liviu Franga, urmată de un moment artistic de inspirație ovidiană oferit de studenți latiniști ai Universității din București. La eveniment au participat, alături de prof. univ. dr. Liviu Franga, prorectorul UOC, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prof. univ. dr. Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere a UOC, conf. univ. dr. Florentina Nicolae, prodecan al aceleiași facultăți, precum și numeroase cadre didactice ovidiene, studenți, masteranzi și doctoranzi. De menționat este că în contextul acestui eveniment a fost comemorată memoria regretatului profesor universitar Ștefan Cucu, eminent ovidianist, plecat dintre noi la sfârșitul lunii august.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Septembrie 2017
Stire din Sport : Drumul către aurul mondial universitar
Pagina a fost generata in 0.6041 secunde