€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Dublă lansare de carte, la Muzeul de Istorie

Ştire online publicată Miercuri, 16 Ianuarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) va găzdui, joi, 17 ianuarie, de la ora 16.00, o dublă lansare de carte.

Prima lucrare a văzut lumina tiparului cu sprijinul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea.

Cartea este semnată de Lavinia Dumitrașcu și tatăl acesteia, care a decedat în urmă cu doi ani, prof. Gheorghe Dumitrașcu, și se intitulează „Raporturi între românii, turcii și tătarii din România. Dinspre sfârșitul secolului al VIII-lea până la începutul secolului al XXI-lea”. Lucrarea va fi prezentată de directorul muzeului, Sorin Colesniuc, dr. Amet Aledin, prof. Serin Turkoglu și prof. univ. dr. Stoica Lascu.

Cea de-a doua lucrare este „Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, apărută sub coordonarea Ligiei Dima și a Laviniei Dumitrașcu.

„Pe 17 ianuarie, se împlinesc doi ani de când tata ne veghează de «dincolo». Împreună cu UDTTMR și ICEM Tulcea, MINAC lansează două volume. Primul, al meu și al tatălui meu, este o dovadă de mulțumire a sufletelor noastre față de frații noștri turci și tătari. Cel de-al doilea volum, dedicat Centenarului și Dobrogei la 140 de ani de la revenirea sa la Țară, a fost realizat la sfârșitul anului trecut, în urma unei sesiuni de comunicări științifice naționale organizate de ICEM Tulcea și este rezultatul unui proiect pe care l-am coordonat împreună cu prietena mea dr. Ligia Dima, actuala directoare a Bibliotecii Județene din Tulcea”, ne-a declarat Lavinia Dumitrașcu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7547 secunde