Dublă lansare de carte la Biblioteca județeană "I.N. Roman"

227
1
Dublă lansare de carte la Biblioteca județeană

Articole recomandate

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 10.30, în Aula Bibliotecii Județene "I.N. Roman" va avea loc un dublu eveniment editorial: lansarea cărților "Mărturii la cald. 77 de interviuri", autoare Aurelia Lăpușan, și "Strategii de mediatizare a discursului politic în presa regională", autoare Mariana Bafană Tocia. Cele două autoare sunt cadre universitare la specializarea Jurnalism a Facultății de Litere din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța și lucrările abia ieșite de sub tipar sunt destinate în special studen-ților, aspiranți la una din cele mai interesante profesii, cea de jurnalist.  "Mărturii la cald. 77 de interviuri" apărută la Editura constănțeană NextBook  este o antologie de dialoguri  pe care Aurelia Lăpușan le-a realizat în diverse etape ale carierei sale și au fost publicate în "Cuget liber", "Tomis", "Ziua de Constanța", "Totuși iubirea", "Ovidianum", "Flacăra", "Litoral", "Fotoliile puterii", "Cer și destin", "În justiție".  
 "Strategii de mediatizare a discursului politic în presa regională", apărută în Editura  Universitară București, este teza de doctorat a lect. univ. dr. Mariana Bafană Tocia. Autoarea face o analiză a discursului politic din presa locală constănțeană, din perioada 1996-2010, concluziile cercetării pe un corpus de peste 700 de articole, vizând deopotrivă pe jurna-liști, actorii politici și electorat. Presa ar trebui să oblige oamenii politici să-și adapteze acțiunile și modul de a transmite mesajele, în confor-mitate cu exigențele comunicării de masă. Dar poate să o facă? Și cu ce rezultate? Provocările unei cărți de ma-xim interes și actualitate. Pre-zintă: conf. univ. dr. Mihaela Fulea, decanul Facultății de Litere a Universității "Ovidius" din Constanța.


Comentează știrea

Bogdan
15 decembrie 2013
Santajarea elevilor

La ora de Religie Domnul Profesor ne spune ca unele cadre didactice sunt modele nefaste de cardasie si de coruptie. Pentru ca sa dispara coruptia din scoli si santajarea elevilor pentru a se duce la meditatii contra-cost , Domnul Profesor de Religie ne pune sa ne rugam la DUMNEZEU in fiecare ora. Domnul Profesor ne-a indemnat sa spunem si elevilor din alte scoli sa se roage ca noi , pentru ca RUGACIUNEA a ramas singura noastra speranta...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la "Cărturești"
Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte pentru copii
Luni, 12 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansări de carte la GAUDEAMUS
Pagina a fost generata in 0.968 secunde