Drama comică "Testosteron" și "Niște năroji" se joacă, în acest week-end, la Constanța

216
Drama comică

Articole de la același autor

Teatrul de Stat din Constanța (TSC) ne promite un week-end plin de "Testosteron", în care își vor face apariția pe scenă și "Niște năroji". Prima piesă, "Testosteron", o adaptare după Andrzej Saramonowicz și regia lui Traian Șoimu, se va juca sâmbătă, 10 martie, începând cu ora 19.00. 


Piesa poartă semnătura scenografului Zsolt Fehérvári, iar muzica îi aparține lui Adrian Mihai. 


Din distribuție fac parte: Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu.  "Într-o singură vorbă, este «Testosteron», adică un tatuaj pe pieptul unei femei. Pentru mine este o tragicomedie, sau, mai bine zis, o dramă comică, în care șapte bărbați, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Ei cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi", a declarat Traian Șoimu.


Al doilea spectacol care se va juca în acest sfârșit de săptămână este "Niște năroji", care va avea loc, duminică, 11 martie, de la aceeași oră. Acesta este o dramatizare după poemele din ciclul "La Lilieci", de Marin Sorescu. 


Potrivit reprezentanților TSC, spectacolul este o reconstituire anecdotică a satului oltenesc, îmbinând comicul cu momentele lirice, totul într-o cheie ironică. 


"Fericirea, învierea, timpul, moartea, sinuciderea, ceilalți, credința, dragostea, speranța, teme mari ale reflecției filozofice, devin prin modalitatea de alipire și mixare a lui Sorescu nu subiecte de reflecție concentrată, ci realități palpabile mai mult sau mai puțin inteligibile. Cred că singura lui libertate în fața acestei ordini de lucruri este umorul. La Sorescu totul plutește, el pune semne la fiecare pas, să știi unde să te oprești, în caz de ceva. Să nu tot mergi înainte. Să nu te rătăcești", a declarat regizorul piesei, Iulian Enache. 


Scenografia este semnată de Sanda Mitache, iar muzica de Adrian Mihai. 


Din distribuție fac parte: Marian Adochiței, Dan Cojocaru, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu, Cosmin Mihale, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Luiza Martinescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3791 secunde