Două zile de paranghelie. Că doar e Ziua Greciei!

304
1
Două zile  de paranghelie. Că doar  e Ziua Greciei! - douazile-1458324940.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna viitoare, Comunitatea Elenă Elpis Constanța și-a propus organizarea unei serii de manifestări dedicate Zilei Naționale a Greciei.

Prima zi de sărbătoare, vineri, 25 martie, va debuta la ora 11, la Biserica Greacă Methamorphosis (Schimbarea la Față) cu Te Deum-ul în cinstea Zilei Naționale, urmat, la ora 18, de un spectacol organizat la Casa de Cultură în cinstea Zilei Naționale, unde vor fi prezentate tradiții grecești transpuse în muzică și dans.

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 10.30, Comunitatea Elenă din Constanța împreună cu Cercetașii Marini Constanța, filială a organizației Cercetașii României, invită constănțenii la un tur al clădirilor istorice grecești din Constanța.

Din motive organizatorice turul nu va începe cu cea mai veche sală de spectacole din Constanța, Teatrul Elpis, ci cu Teatrul Tranulis - Fantasio.

Turul va cuprinde: Teatrul Tranulis - Fantasio, Casa Evanghelou Rousou, Hotel Grand, Casa Constantinidi, Casa Zafirios Kyriakou, Casa Hector Serafidis, Casa Aristide Karatzali, Biserica Greacă,Teatrul Elpis, Școala Greacă, Palatul Șutu, Casa Teodorou Rousou, Casa Hrisicos, Casa Embiricos, Casa Take Manicatide și se va încheia în Piața Ovidiu, la ora 12.45.

Tot pe 26 martie, de la ora 13, în Piața Ovidiu, ansamblurile comuni-tăților Elene din Constanța, Ploiești și Sulina, împreună cu solistul Ionuț Galani și alți invitați surpriză vor susține un spectacol omagial de dansuri și cântece tradiționale grecești. 

Comentează știrea

DODO
19 martie 2016
titlu usor ironic !

Ca orice tara au si ei sarbatoarea lor (la noi cum este ? ) si sa nu uitam rolul lor in istoria Dobrogei apoi sa ne amintim de niste studii genetice ( facute de universitati de prestigiu la care a participat si Babes - B )destul de recente care au demonstrat ca inrudirea cu grecii si bulgarii este mult mai puternica ( originea noastra traca ) decit vag cu cea latina La multi ani Ellada !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Martie 2016
Stire din Cultură-Educație : Creștinii se pregătesc de Postul Mare
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton
Pagina a fost generata in 1.3691 secunde