Două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Filosofie

102
Două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Filosofie - bac64679ea313dd14089554841424380-1432120233.jpg

Articole de la același autor

Olimpicii români și-au trecut în palmares două medalii de bronz la a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășurată în perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia). Performanța a fost reușită de Teodora Groza (Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Oradea) și Anda Maria Zahiu (Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești). Cele două eleve au obținut participarea la Olimpiada Internațională de Filosofie în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Filosofie și la testul de limbă străină.


Tema generală a competiției a fost "Disagreements" (Dezacorduri) și a prilejuit prezentări și dezbateri academice, atât pentru elevi, cât și pentru profesorii prezenți. Concursul a reunit 84 de participanți din 39 de țări (Europa, Asia, America de Nord și America de Sud). Grație rezultatelor foarte bune reușite în mod constant, organizatorii au apreciat calitatea sistemului educațional românesc, în special a învățământului filosofic preuniversitar din România, care include ore de filosofie și statutul de disciplină de Trunchi Comun (TC).


Olimpiada Internațională de Filosofie a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate edițiile organizate până în acest moment și a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, Brașov, și în 2008, la Iași. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5294 secunde