Două licee din Constanța, desemnate "Școli europene"

352

Articole de la același autor

Liceul Tehnic "Tomis" și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Comunicații Constanța au primit, marți seară, titlurile de "Școală europeană". Cele două licee constănțene s-au aflat între cele 87 de unități de învățământ preuniversitar câștigătoare ale competiției naționale "Școală Europeană", organizate de Ministerul Educației Naționale.


La ediția din acest an au fost înscrise 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Fiecare unitate de învățământ câștigătoare a primit certificatul "Școală Europeană 2019" și un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități de învățământ. MEN va transfera sumele către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care la rândul său are obligația să le repartizeze unităților de învățământ.
În evaluarea candidaturilor s-a ținut cont atât de proiectele școlare internaționale derulate de unitățile de învățământ, cât și de coerența activităților desfășurate, de performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, de asigurarea egalității de șanse și facilitarea accesului la educație, precum și de calitatea și coerența documentelor de candidatură.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8555 secunde