€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:
Bursiere în America

Două eleve de la Colegiul "Mircea" au împărțit 300 de cărți constănțenilor

Ştire online publicată Luni, 30 Octombrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Două eleve constănțene de clasa a 12-a, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, au împărțit, în week-end, 300 de cărți constănțenilor care s-au aflat în centrul comercial City Park Mall.

Anca Coandă și Ada Giuglea sunt absolvente ale programului FLEX de schimb de elevi din 17 țări partenere. Ele sunt singurele eleve din Constanța care anul trecut au fost plecate cu bursă pentru a studia în Statele Unite ale Americii, iar acum au dorit să marcheze statutul de absolvente ale programului printr-o acțiune de promovare și conștientizare a importanței lecturii printre constănțeni.

„Share the Knowledge” este numele acțiunii celor două eleve care fac parte din proaspăta comunitate Flex Alumni din Constanța. Anca și Ada au amplasat cărți prin diferite locuri din mall pentru ca acestea să fie căutate și găsite de cei pe care i-au provocat, iar surpriza lor a fost una mare.

„Am pus în câteva locuri diferite cărți care conțin și câte un mesaj frumos și motivant de la fiecare donator de carte pentru noul ei posesor. Au fost și oameni care ne-au cerut din start câte o carte atunci când ne-au văzut cu ele. Deși nu ne așteptam, pentru că știm cu toții că mulți oameni nu mai au timp de lectură sau cel puțin așa declară, cărțile s-au epuizat aproape într-o oră, iar oamenii au fost foarte încântați. Noi credem că, prin astfel de acțiuni, am putea influența în mod pozitiv mai mulți tineri să citească mai mult”, a declarat Anca Coandă.

Acțiunea a fost promovată de JCI Constanța, care susține prin strategia sa acțiunile de voluntariat ale tinerilor din oraș și încurajează acțiunile cu impact pozitiv în comunitate.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7722 secunde