Două eleve de la "Călinescu", premiate pentru cunoștințe de limba chineză

265
Două eleve de la

Articole de la același autor

Recent, la Brașov, s-a desfășurat Concursul Național de Limba Chineză "Chinese Bridge Competition for Secondary School Students" pentru elevi, ediția 2016, în organizarea Institutului Confucius din Brașov și a Ambasadei Chinei în România.


Competiția este una complexă, fiecare concurent având de trecut trei probe: discurs în limba chineză, chestionar de civilizație chineză și talent show (proba practică).


Constanța a fost reprezentată de două eleve de la Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, îndrumate de profesoara Yuqin Wang, de la Clasa Confucius: Helima-Alexandra Ha-menni și Cristina-Valeria Matei, care au obținut, amândouă, premiul 2. Dacă pentru prima elevă participarea a fost o premieră, pentru cea de-a doua, participarea a însemnat repetarea performanței de anul trecut, la același concurs național. 


Din anul școlar trecut, la Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța, pe lângă limbile străine din planul de învățământ, se studiază și limba chineză, cu profesoara Yuqin Wang. Această excelentă oportunitate se datorează colaborării dintre Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța și Clasa Confucius din cadrul Uni-versității Ovidius Constanța, iar cei care învață limba chineză sunt elevi de gimnaziu și de liceu. 


"Din nou, elevii noștri se impun la nivel național, prin limba chineză. Îi mulțumim d-nei Yuqin Wang și intenționăm să continuăm la fel și în anul viitor, perpetuând, astfel, o frumoasă tradiție care deja s-a creat la Liceul Teoretic «Călinescu» Con-stanța", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7024 secunde