Stirile zilei de Luni, 16 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


X
Mai multe ştiri online:

"Don Pasquale" revine pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

Ştire online publicată Vineri, 13 Octombrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
„Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini, este unul dintre cele mai cunoscute titluri ale compozitorului italian. Aceasta este, practic, o operă bufă (comică) în trei acte, a cărui premieră a avut loc prima dată în urmă cu 173 de ani. Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” va pune în scenă această operă sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 19.00.

Adaptată pe înțelesul tuturor, acțiunea se petrece în Roma secolului XIX, când bătrânelul care dă numele operei, Don Pasquale, ajunge să fie păcălit de propriile decizii, spre deliciul publicului, care asista la farsele ce îi sunt orchestrate acestuia. Bogat, dar singur, Don Pasquale este hotărât să se însoare, dar vrea să își găsească neapărat o soție tânără și frumoasă.

Regia artistică a acestei opere este semnată de Lucia Cicoară Drăgan, iar scenografia, de Eugenia Tărășescu Jianu. Din distribuție fac parte soliștii Orest Pâslariu din București, Marius Eftimie, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Laurențiu Severin, Ștefan Lepădatu, Cezar Gribinic, Daiana Gavrilescu, Mihaela Tănase, Adrian Renea. Dirijor al operei va fi Gheorghe Stanciu. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7635 secunde