"Don Pasquale" revine pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

122

Articole de la același autor

"Don Pasquale", de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi și Giacomo Ruffini, este unul dintre cele mai cunoscute titluri ale compozitorului italian. Aceasta este, practic, o operă bufă (comică) în trei acte, a cărui premieră a avut loc prima dată în urmă cu 173 de ani. Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" va pune în scenă această operă sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 19.00.

Adaptată pe înțelesul tuturor, acțiunea se petrece în Roma secolului XIX, când bătrânelul care dă numele operei, Don Pasquale, ajunge să fie păcălit de propriile decizii, spre deliciul publicului, care asista la farsele ce îi sunt orchestrate acestuia. Bogat, dar singur, Don Pasquale este hotărât să se însoare, dar vrea să își găsească neapărat o soție tânără și frumoasă.

Regia artistică a acestei opere este semnată de Lucia Cicoară Drăgan, iar scenografia, de Eugenia Tărășescu Jianu. Din distribuție fac parte soliștii Orest Pâslariu din București, Marius Eftimie, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Laurențiu Severin, Ștefan Lepădatu, Cezar Gribinic, Daiana Gavrilescu, Mihaela Tănase, Adrian Renea. Dirijor al operei va fi Gheorghe Stanciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Duminică, toții copiii merg la teatru!
Pagina a fost generata in 0.5016 secunde