€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

„Don Giovanni”, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

Ştire online publicată Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ vă propune, pentru acest weekend, două titluri de excepție: „Don Giovanni” de Mozart și “Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski. 
„Don Giovanni”, în regia binecunoscutei Beatrice Rancea și scenografia lui Constantin Ciubotariu va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, la ora 18.30. Pe scenă vor urca următorii soliști: Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Stela Sârbu, Orest Pâslariu, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Bogdan Ocheșel, Constantin Acsinte. 


Don Giovanni este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte.


Premiera absolută a operei a avut loc la Praga, la „Ständetheater”, la data de 29 octombrie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului.


„Spărgătorul de nuci” se va juca duminică, de la aceeași oră și este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski pe un libret de Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E.T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor”. 
Regia și coregrafia îi aparțin lui Gheorghi Kovtun, scenografia este semnată de Natalia Kornilova, iar asistent coregrafie este Monica Cherecheș. Pe scenă vor urca următorii soliști: Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Horațiu Cherecheș, Shigeyuki Kondo, Keito Shimomura și Mayu Takahashi.


Ceaikovski a început lucrul asupra baletului „Spărgătorul de nuci” în ianuarie 1892 și deja în luna martie a aceluiași an l-a finisat. Într-un mirific avânt de inspirație a fost creată o capodoperă, unde dansul și simfonia se întregesc într-un mod fericit.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9122 secunde