"Domnul profesor Petrișor a fost un om cu totul aparte prin modul în care a înțeles să ierte pe cei care i-au facut mult rău"

373

Articole de la același autor



"Domnul profesor Petrișor a fost un profesor de exceptie. A fost unul dintre cei mai importanți dialectologi din România. Eu l-am cunoscut într-un context interesant când mi-a vorbit despre pătimirile pe care le-a avut înainte de 1989 . Atunci a fost arestat și întemnițat pentru convingerile lui și tot atunci i-a fost distrusă sănătatea

Într-o altă întâlnire a noastră discuția se centrase pe originea mea aromână fapt care deschis o altă temă, aceea a comunităților aromâne din sudul Dunării. Domnul profesor a cercetat acele comunități și le-a înțeles ca nimeni altul. Am fost impresionat de modul în care vorbea aromâna. Domnul profesor Petrișor a fost un om cu totul aparte prin modul în care a înțeles să ierte pe cei care i-au facut mult rău și pe cei care nu l-au înțeles.


Ne-a fost dat să trecem împreună peste un alt eveniment ciudat ....un moment bizar când , vâzându-mă mâhnit mi-a spus să nu privesc în urmă și să nu iau în seamă micile răutăți și orgolii ale semenilor mei. "Vezi-ți de ale tale și nu privi în urmă" - mi-a spus - " vei vedea cum timpul le va așeza pe toate fie că noi dorim sau nu acest lucru" . Regret nespus trecerea în neființă a profesorului, lingvistului și OMULUI Marin Petrișor. Dumnezeu să-l odihnească !", Enache Tușa -profesor Facultatea de Istorie si Stiinte Politice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3746 secunde