€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Doliu la Universitatea "Ovidius". S-a stins din viață profesorul Nicolae Costea

Ştire online publicată Vineri, 23 Octombrie 2015. Autor: Simona ANGHEL
Astăzi, Universitatea „Ovidius” din Constanța conduce la cele veșnice pe unul dintre cei mai apreciați dascăli cu vocație, prof. univ. dr. Nicolae Costea, un deosebit profesor de matematică și truditor pentru dezvoltarea acestei universități de-a lungul timpului. 


Absolvent al Facultății de Matematică „Babeș Bolyai” din Cluj, cu doctorat în matematică, în anul 1979, activitatea profesională extrem de bogată și-a început-o la catedra Școlii generale nr. 19 și Școala Superioară de Marină (1957-1999). A fost profesor la Școala Medie nr. 2 (1959-1961), urcând apoi toate treptele profe-sionale, de la asistent universitar, la profesor universitar, începând cu anul 1961, la Institutul de Învățământ Superior, pe care l-a și condus o perioadă, apoi la Universitatea „Ovidius”, ca decan al Facultății de Matematică și Informatică (1993-1997). A îndeplinit și funcția de secretar științific (1996-2000), dar și de președinte al colegiului de onoare al Universității „Ovidius”. 


„L-am cunoscut încă din timpul universității și chiar dacă nu am avut un contact direct, servind fiecare altei ramuri științifice, l-am simțit atașat spiritului academic. De altfel, a fost unul dintre cei care m-a tonificat în alegerea mea de a candida pentru funcția de rector și, ca să zic așa, pentru mine a fost metronomul care m-a susținut, fie și cu un zâmbet bonom. Prin dispariția sa, universitatea a pierdut un sprijin important, pentru că ne-a fost alături chiar și după ieșirea la pensie. Condoleanțe familiei”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius”. 


Înmormântarea va avea loc la ora 13, la Cimitirul Central.


Dumnezeu să îl odihnească în pace! 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3762 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0305 secunde