Doliu la Universitatea "Ovidius". S-a stins din viață profesorul Nicolae Costea

Joi, 22 Octombrie 2015
1063
Astăzi, Universitatea "Ovidius" din Constanța conduce la cele veșnice pe unul dintre cei mai apreciați dascăli cu vocație, prof. univ. dr. Nicolae Costea, un deosebit profesor de matematică și truditor pentru dezvoltarea acestei universități de-a lungul timpului. 


Absolvent al Facultății de Matematică "Babeș Bolyai" din Cluj, cu doctorat în matematică, în anul 1979, activitatea profesională extrem de bogată și-a început-o la catedra Școlii generale nr. 19 și Școala Superioară de Marină (1957-1999). A fost profesor la Școala Medie nr. 2 (1959-1961), urcând apoi toate treptele profe-sionale, de la asistent universitar, la profesor universitar, începând cu anul 1961, la Institutul de Învățământ Superior, pe care l-a și condus o perioadă, apoi la Universitatea "Ovidius", ca decan al Facultății de Matematică și Informatică (1993-1997). A îndeplinit și funcția de secretar științific (1996-2000), dar și de președinte al colegiului de onoare al Universității "Ovidius". 


"L-am cunoscut încă din timpul universității și chiar dacă nu am avut un contact direct, servind fiecare altei ramuri științifice, l-am simțit atașat spiritului academic. De altfel, a fost unul dintre cei care m-a tonificat în alegerea mea de a candida pentru funcția de rector și, ca să zic așa, pentru mine a fost metronomul care m-a susținut, fie și cu un zâmbet bonom. Prin dispariția sa, universitatea a pierdut un sprijin important, pentru că ne-a fost alături chiar și după ieșirea la pensie. Condoleanțe familiei", a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius". 


Înmormântarea va avea loc la ora 13, la Cimitirul Central.


Dumnezeu să îl odihnească în pace! Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4388 secunde