DOLIU LA UNIVERSITATEA "OVIDIUS" CONSTANȚA. A MURIT PROFESORUL COSTEA

3131
DOLIU LA UNIVERSITATEA

Articole de la același autor

Cu regret, Universitatea "Ovidius" din Constanța anunță trecerea la cele veșnice a prof.univ.dr. Nicolae Costea, un dascăl cu vocație, un deosebit profesor de matematică și truditor pentru dezvoltarea universității noastre de-a lungul timpului. 


A absolvit Facultatea de Matematică "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca. Ajunge doctor în matematică în anul 1979, iar activitatea profesională extrem de bogată o începe la catedra Școlii generale nr. 19 și Școala Superioară de Marină (1957 - 1999); a fost profesor la Școala Medie nr.2 (1959 - 1961), urcând apoi toate treptele profesionale, de la asistent universitar, la profesor universitar, începând cu anul 1961, la Înstitutul de Învățământ Superior pe care l-a și condus o perioadă, apoi la Universitatea "Ovidius", ca decan al Facultății de Matematică și Informatică în perioada 1993 – 1997. A îndeplinit și funcția de Secretar științific al UOC, între 1996 - 2000. 


A fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a și a primit distincții din partea Ministrului Educației și Învățământului (1984). A susținut zeci de comunicări la întâlniri științifice organizate de centre universitare de prestigiu și a publicat numeroase articole și cărți în domeniul matematicii. 


Profesorul Nicolae Costea a fost membru în comisii de doctorat, în comisii de susținere a examenelor de bacalaureat, de grad I al gradelor didactice, în Comitetul Societății de Matematici din România și organizator al unor seminarii științifice studențești. A făcut parte din colective de cercetare și a publicat lucrări dedicate în special geometriei. 


A fost președinte al Colegiului de Onoare al UOC. 
Prof.univ.dr. Nicolae Costea a ajutat cu dedicație și pasiune tânara generație, a contribuit la formarea cadrelor didactice ale universității. Colegii spun despre dânsul că a fost un om cu suflet mare, care a împărtășit tot timpul din experiența sa de viață.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Înmormântarea va avea loc mâine, 23 octombrie, la ora 13.00, la Cimitirul Central.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Istoria antică, în imagini 3D
Sâmbătă, 17 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Azi student, mâine specialist kinetoterapeut
Sâmbătă, 17 Octombrie 2015
Stire din Actual : Doliu! Un celebru actor de comedie a decedat
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Actual : DOLIU! O legendă a muzicii a murit
Pagina a fost generata in 0.4 secunde