DOLIU în presa românească! A murit jurnalistul și poetul George Stanca

20271
DOLIU în presa românească! A murit jurnalistul și poetul George Stanca - georgestanca-1549295190.jpg

Articole recomandate

Jurnalistul și poetul George Stanca a murit luni, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul "Sfânta Maria" din București.

Decesul a survenit după-amiază, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit Click!, publicație pentru care Stanca scria editoriale din 2007.


Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, George Stanca a urmat cursurile Institutului de Contrucții din București și a debutat ca publicist în 1971, în revista Săptămâna, fiind redactor al unei rubrici muzicale.


A fost secretar muzical al Cenaclului "Flacăra", descoperindu-i pe unii ca Mircea Vintilă, Radu Gheorghe, și redactor la revista Flacăra.


A debutat în revista Luceafărul, în 1978, cu poezii semnate G.G. Crăciun, iar debutul editorial a fost reprezentat de volumul de versuri "Tandrețe maximă" (1981).


Cunoscut și sub pseudonimul Ghenadi Strungar, el a fost fost condamnat, în 2013, la închisoare pentru plagiat, găsit vinovat pentru o traducere a cărții "Jurnalul" lui Lev Tolstoi. A primit un an cu suspendare.


De-a lungul carierei, George Stanca a condus mai multe redacții, între care Fair Play și Viața mondenă, a fost și realizator de radio și televiziune.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7754 secunde