Doliu în muzica românească! Un mare artist s-a stins din viață

1432
Doliu în muzica românească! Un mare artist s-a stins din viață - doliu-1539180745.jpg

Articole recomandate

A murit Dragoș Vasiliu de la Mondial, unul din muzicienii de căpătâi ai pop-rockului românesc. Dragoș Vasiliu, care a făcut istorie cu Mondial, prima formație rock românească, s-a stins din viață. Chitarist și compozitor a cărui muncă a inspirat zeci de grupuri și artiști, veteranul chitarist ieșise la pensie ca șef de exploatare transport electric, la RATB.


Trupa Mondial s-a lansat la un an după ce Nicolae Ceaușescu a preluat puterea în România, iar după câțiva ani deja reprezenta țara noastră în turnee în afara granițelor, scrie cancan.ro.


Trupa Mondial a activat cu Dragoș Vasiliu  până la jumătatea anilor ‘70. Artistul a a luat hotărârea de a profesa ca inginer.


Totuși, Dragoș Vasiliu a mai urcat pe scenă alături de o parte din noua generație de artiști. S-a întâmplat asta la festivalurile care au evocat formația sa de suflet, chiar dacă trecuseră în neființă mulți din colegii săi de la începuturile grupului – Gabriel Drăgan (1995),  Iuliu Merca (1999) și Romeo Vanica (2014).


De asemenea, în ultimii ani, a fost un membru activ al evenimentelor muzicale în special cele de la Casa de cultură a Studenților din București. Trupul neînsuflețit al lui Dragoș Vasiliu va fi înhumat joi, ora 11.00, la Cimitirul din Chiajna.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Unde puteți găsi un "Soț  de vânzare"?
Marţi, 09 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Clubul "Doors" reia seria concertelor
Pagina a fost generata in 1.7217 secunde