€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Doliu în muzica populară dobrogeană. A murit Elena Ionescu Cojocaru

Ştire online publicată Luni, 10 Decembrie 2018. Autor: Alina RADU
Constanța este în doliu, după ce binecunoscuta interpretă de muzică populară și, totodată, profesor Elena Ionescu Cojocaru a trecut la cele sfinte, la vârsta de 68 de ani.

Vestea tristă primită în dimineața zilei de ieri a căzut ca un fulger pentru cei care au cunoscut-o, dat fiind faptul că solista a contribuit masiv la îmbogățirea domeniului cultural dobrogean, precum și a celui educațional.

În acest trist context, Centrul Cultural Județean Constanța Theodor Burada și-a exprimat condoleanțele:

„Cu adâncă durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a celei care a slujit cântecul popular pentru care și-a dedicat toată viața. Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada», Secția Canto - MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secției de Muzică din cadrul Universității din Brașov, Elena Cojocaru și-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experiență în formarea și pregătirea cursanților, interpreți ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în țară, cât și în străinătate. Este fondator principal al ansamblului «Fiii Dobrogei», care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean. Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară și un profesor deosebit, foarte iubit și apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!”, este mesajul postat după tragica veste.

Profesorul Elena Ionescu Cojocaru s-a născut pe 3 iulie 1950 și a absolvit Facultatea de Muzică din Brașov, Secția Pedagogie, și Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, Secția Pedagogie.

Printre multe alte merite, a predat muzică elevilor Școlilor 2, 4 și 12 din Constanța și a colaborat ca profesor la Școala Populară de Arte din Constanța, clasa de canto popular.

Pe plan artistic, interpreta Elena Ionescu Cojocaru este autoarea mai multor discuri, a susținut multiple spectacole și a participat la numeroase concursuri și festivaluri de folclor. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3763 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.933 secunde