Doliu în învățământul constănțean! A murit un renumit profesor și inspector școlar

16516
5
Doliu în învățământul constănțean! A murit un renumit profesor și inspector școlar - lumanare-1515153229.jpg

Articole de la același autor

Învățământul constănțean a mai pierdut o valoare. Colectivul de cadre didactice ale Liceului "Decebal" din Constanța anunță trecerea la cele sfinte a profesorului Nicolae Checiu, unul dintre fondatorii instituției de învățământ și fost inspector școlar.

"Am pierdut un simbol, un model, un reper.

Începutul de an 2018 aduce, în sufletul slujitorilor de școală românească și al zecilor de promoții liceale, tristețea despărțirii de un simbol al învățământului dobrogean. Ne-a părăsit elevatul profesor de istorie și eminentul pedagog Nicolae Checiu, coleg de o rară iubire pentru semeni, prețuit director și inspector, model al eleganței comportamentale. Este cel de al cărui nume se leagă întemeierea, în 1970, a Liceului «Decebal», o vreme Liceul nr. 5 Constanța. A fost și va rămâne un reper de conștiință profesională și de noblețe umană. Cu lumină în gând și dragoste pioasă pentru bunul nostru prieten.

Generația dintâi".

Comentează știrea

Adrian
5 ianuarie 2018
Dumnezeu sa-l odihneasca

Mi-a fost director in perioada 1981-82, cind eram in clasele XI si XII. Un om deosebit, de care imi amintesc cu multa placere - sincere condoleante familiei.

ioan
6 ianuarie 2018
Sincere condoleante familiei

Dumnezeu să-l ierte, mi-a fost diriginte, un profesor de exceptie care a format multe generații de elevi.Sincere condoleante familiei.

ioan
6 ianuarie 2018
Sincere condoleante familiei

stie cineva unde este depus?

Lavinia
6 ianuarie 2018
Da este la pitești în satul dobrogostea com Merisani

Da este la pitești la casa lui părintească la dobrogostea com.Merisani

Taranu Aurelian
8 ianuarie 2018
Amintire vesnica

Mi-a fost diriginte si profesor de istorie, in perioada 1962 - l966, acum patru ani ne-am revazut la intilnirea anuala, a promotiei 1966, Liceul 3 ; Ovidius, la Vraja Marii . Ne-a fost ca un frate mai mare, un prieten care ne-a invatat multe despre istoria noastra, despre viata si societate. Colegii care mai suntem, ii dorim ca Bunul Dumnezeu sa-i calauzeasca drumul la cele vesnice , sa-i dea odihna binemeritata in pace si lumina. Eu cred ca in fiecare an, in ultima sambata din iunie, va fi alaturi de noi, privindu-ne din ceruri, acolo unde ne vom intalni.

Pagina a fost generata in 1.4039 secunde