DOLIU ÎN FILMUL ȘI TEATRUL ROMÂNESC! A MURIT MAREA ACTRIȚĂ AIMEE IACOBESCU

7997
2
DOLIU ÎN FILMUL ȘI TEATRUL ROMÂNESC! A MURIT MAREA ACTRIȚĂ AIMEE IACOBESCU - iacobescuzl20-1522141138.jpg

Articole recomandate

Actrița Aimee Iacobescu s-a stins din viață din cauza unui cancer care i-a făcut bătrânețea un calvar. A jucat zeci de roluri în piese și filme, dar va rămâne în inimile iubitorilor de film cu rolul Domniței Ralu, din seria filmelor cu haiduci, scrie evz.ro






Aimee Iacobescu mărturisea într-un interviu din Jurnalul Național că s-a născut de fapt în noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie și apropiați. Artista și fratele său geamăn, Dorel, s-au născut în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, județul Buzău, dar în acte a fost declarată data nașterii 1 iulie.



Mama actriței era absolventă a facultății de desen și scenografie, iar tatăl era medic militar. "Tata îi scria mamei scrisori de dragoste care începeau cu ''ma bien aimée''. Numele meu de acolo provine. Tot ce am mai frumos în mine s-a născut acolo, în locurile acelea unde am copilărit. În vatra satului era o livadă și în fiecare an, primăvara, îmi propuneam împreună cu fratele meu să așteptăm momentul în care vor înflori pomii. Dar adormeam, iar livada înflorea de fiecare dată noaptea", mărturisea actrița într-un interviu.






A debutat în teatru 16 ani, când a jucat în spectacolele ''Alizuna'' de Tina Ionescu Demetrian și ''Adam și Eva'' de Aurel Baranga. În acea perioadă, a liceului, a avut loc întâlnirea providențială cu regizorul Sică Alexandrescu, care o remarcase la un festival școlar de recitări, unde a fost premiată. În anul 1963 el i-a dat primul rol pe scena Naționalului, în piesa ''Adam și Eva''.




"Cred că m-am născut pentru actorie. Pe partea profesională mă consider norocoasă pentru că întotdeauna am avut publicul lângă mine. Nu am să renunț niciodată la Național, acolo am început și tot acolo vreau să mor. Poate unicul lucru care te consolează ca actor în România este modul în care te privesc oamenii pe stradă. Mă doare că teatrul și-a pierdut magia. Când intrai în teatru, uitai tot.(...) În ceea ce mă privește, mi-am iubit toate rolurile și am încercat să fiu cât se poate de sinceră, pentru că sinceritatea, naturalețea reprezintă cheia fiecărui rol. (...) Am căpătat maturitatea, experiența și energia care ar fi fost păcat să se piardă în așteptări inutile. Dacă în teatru convenția este acceptată de spectator, la film el se așteaptă să vadă viață netrucată'', spunea actrița.




Din bogata sa filmografie amintim ''De-aș fi... Harap Alb'', ''Haiducii'', ''Răpirea fecioarelor'', ''Haiducii lui Șaptecai'', ''Zestrea domniței Ralu'', ''Săptămâna nebunilor'' — în ultimele trei interpretând rolul domniței Ralu, cu care publicul a identificat-o—, ''Cu mâinile curate'', ''Nu filmăm să ne-amuzăm'', ''Osânda'', ''Revanșa'', ''Ultima noapte de dragoste'', ''Dumbrava minunată'', ''Cuibul de viespi''.


sursa: evz.ro


Comentează știrea

Liviu Chilian
27 martie 2018
Romanii TREBUIE sa procedeze precum Egiptenii si Romanii

Respectivele popoare au scos din memoria colectiva la timpul respectiv, caractere/personaje/indivizi, psihopati sau nu, pe care i'au considerat NOCIVI, incompatibili, criminali etc raportat la Binele Public si Dezvoltarea Umană. Numele lor, statuile erau sterse, distruse, pt a nu ramane nicio urma a existentei lor nefaste. Cele mai pregnante exemple au fost Akenaton si Nero. --- Vad ca este expusă poza CRIMINALULUI Serghey Nikklaievski!("Sergiu Nicolaescu"). De ce? Individul a fost CEL MAI FEROCE CRIMINAL anti popular, antimuncitoresc, antitaranesc pe timpul Răscoalei din Decembrie! Sanguinarul, porfiricul Serghey Nikklaievski A TRAS IN POPOR, in tot ce misca in apropierea Televiziunii Antinaționale, din interiorul antiinstutitiei OCUPATA de catre Armatarata Trădătoare! O singura data, acum trei luni, un martor ocular din interiorul televiziunii, a declarat ca psihopatii Sergiu Nicolaescu si Zsidanul-Satanic Gelu Voikan Voikulescu se distrau IMPUSCAND, la întrecere, toti trecătorii neavizati ce se intampla sa treaca prin apropiere!! D'le, cand am citit, am ramas siderat! Un CRIMINAL impotriva poporului ce a ajuns si...soNator! Din aceeasi declaratie s'a inteles un alt adevar despre Lovitura de Stat. Inainte de 22 Decembrie, Nicolaescu a reusit Sa'l convinga pe comandantul unei divizii de blindate din Prahova, sa vina, fara ordin, in Tampitopole, sa ocupe televiziunea pt a o apara de seKuristi. Nicolaescu il cunostea pe respectivul comandant din timpul filmărilor pt unul din "filmele regizorului" avantajat de regimul ceausist. Este o impietate tragica, îndrăzneala de a înfățișa publicului fotografia artistei model ce a fost Aimee Jakobevski alaturi de poza satanicului criminal ale carui fapte au dus la distrugerea Neamului Romanesc dupa 1990! Blestemata sa fie memoria ASASINULUI "Sergiu Nicolaescu"!!--- De neînțeles, dezvăluirea martorului ocular nu a fost preluată de merdia, pt a fi dezvoltată in fata opiniei publice! De ce??

Nicu
27 martie 2018
e na?

Dar de unde stii tu ma? Fi-ti-ar martorii oculari obscuri!

Răspuns la: Romanii TREBUIE sa procedeze precum Egiptenii si Romanii
Adăugat de : Liviu Chilian, 27 martie 2018
Respectivele popoare au scos din memoria colectiva la timpul respectiv, caractere/personaje/indivizi, psihopati sau nu, pe care i'au considerat...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5193 secunde