Doliu în cinematografie! Un actor iubit s-a stins din viață

214
Doliu în cinematografie! Un actor iubit s-a stins din viață - doliu-1497519535.jpg

Articole recomandate

Celebrul actor rus Aleksei Batalov, vedeta filmului "Zboară cocorii" (1957) recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, a murit la Moscova la vârsta de 88 de ani, informează joi agenția TASS, potrivit Agerpres. 


"Aleksei Vladimirovici a murit noaptea trecută" a declarat un prieten și coleg al actorului, Vladimir Ivanov, citat de agenție.

Potrivit presei ruse, Aleksei Batalov a fost spitalizat în ianuarie pentru o fractură de col femural și operat, apoi internat din nou în februarie din cauza unor complicații.

El este în special cunoscut pentru rolurile din filmele "Zboară cocorii" (palme d'Or la Cannes în 1958), "Moscova nu crede în lacrimi" (Ocar pentru cel mai bun film străin în 1981) sau "Doamna cu cățelul" (1960).

În 1989, Aleksei Batalov a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste, una dintre cele mai înalte distincții sovietice.

"Decesul lui Batalov este o pierdere imensă. A fost un remarcabil actor sovietic, rus... un om sensibil și rafinat", a declarat pentru agenția TASS reprezentantul special al președintelui rus pentru cooperare culturală internațională Mihail Șvidkoi.

"Era un artist minunat. Astăzi nu mai există mulți ca el", a estimat la rândul său regizorul și deputatul din Duma de Stat Stanislav Govoruhin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.499 secunde