DOLIU: Constanța a pierdut un mare om de cultură: adio, Ioan Popișteanu!

2576
4
DOLIU: Constanța a pierdut un mare om  de cultură: adio, Ioan Popișteanu! - ioanpopisteanusc1-1334849920.jpg

Articole de la același autor

Tristețe mare, în aceste zile, în Constanța culturală: profesorul Ioan Popișteanu, om care și-a dedicat viața cărții și bibliotecii, a plecat dintre noi, în urma unui infarct.

Lumea culturală a Constanței a suferit o mare pierdere prin decesul profesorului Ioan Popișteanu. Tragedia a avut loc miercuri seară, în jurul orei 20.30. Potrivit prozatorului Ovidiu Dunăreanu, un apropiat al profesorului, acesta a început să se simtă foarte rău, în timp ce era acasă. Nimeni nu a bănuit că sfârșitul avea să vină atât de curând. Popișteanu suferea un infarct.

După sosirea ambulanței, profesorul a fost imediat transportat spre spital, medicii încercând de mai multe ori să îl resusciteze, însă în zadar. Din acel moment, familia răposatului a aflat că nu se mai poate face nimic pentru el, din nefericire.

"Cum e posibil ca un om care nu suferea de absolut nimic să se stingă din viață? Este o tragedie, atât pentru Constanța, cât și pentru noi, cei alături de care profesorul a trăit o viață întreagă. Ne-a lăsat pe toți fără cuvinte, pentru că nu suferea de nimic, era vesel și în plină putere, nu a dat niciun semn că s-ar simți rău. Aceasta este o moarte violentă, rapidă, de nedescris în cuvinte", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ovidiu Dunăreanu.

v v v

Ioan Popișteanu a fost o distinsă personalitate a spațiului dobrogean și național, reputat bibliolog și editor de forță, director timp de aproape cinci decenii al Bibliotecii Universitare "Ovidius", model de viață dedicată cărții și bibliotecii, statornic prieten și colaborator al Bibliotecii Județene "I. N. Roman".

"De-a lungul timpului, el a fost un partener de nădejde al bibliotecii noastre. Nu merita să aibă o astfel de soartă, suntem foarte îndurerați cu toții, căci nu ne așteptam la o asemenea veste", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adriana Gheorghiu, fost director al Bibliotecii Județene "I. N. Roman".

"În urmă cu o săptămână, Ioan Popișteanu a predat funcția de director al Bibliotecii Universității Ovidius, dar se pare că, odată cu această plecare, a predat tot ce avea mai de preț, inclusiv viața. La 70 de ani, nu te aștepți să mai trăiești încă pe atât, dar când ești plin de vitalitate, nici prin cap nu îți trece că te vei stinge. L-a luat Dumnezeu la Ceruri în Săptămâna Luminată, deci va ajunge direct în Rai, căci despre acești oameni se spune că sunt aleși, cu frică de Dumnezeu, și foarte credincioși", a mai adăugat Ovidiu Dunăreanu.

v v v

Profesorul Ioan Popișteanu va fi condus pe ultimul drum, astăzi, slujba funerară fiind programată la ora 15.00. El își va găsi odihna veșnică la Cimitirul Municipal din Constanța. 

Comentează știrea

masina cu soldati
20 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Andrei
20 aprilie 2012
Ala cu masina de soldati

Nu te-au internat inca la palazu? Sa o faca cat mai repede ca ti se niveleaza creieru si mai rau... Lasa-ne du-te si te plimba cu masina cu soldati.

criticonline
20 aprilie 2012
Dumnezeu sa-l ierte

... la 70, saptezeci, de ani sa predai functia de director si la numai o saptamana sa mori ! e ceva in neregula cu somitatea asta !!!

Radu B
25 aprilie 2012
Copy paste dintr-un fisier Word

Bine ca stii combinatiile ctr+C si ctr+V, ca altfel te-ai fi chinuit sa scrii acelasi mesaj aberant pe toate articolele ziarului cuget liber :))

Răspuns la: moartea rosie smurd
Adăugat de : masina cu soldati, 20 aprilie 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Universitatea "Ovidius"
Luni, 09 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cât te costă să devii student
Pagina a fost generata in 0.4324 secunde