„Doi tineri din Verona” îşi desăvârșesc educația „într-o altă cultură”, la Milano

223
„Doi tineri din Verona” îşi desăvârșesc educația „într-o altă cultură”, la Milano - doitineri221-1614096464.jpg

Articole de la același autor

Spectacolul „Doi tineri din Verona”, de William Shakespeare se va juca sâmbătă, 27 februarie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Piesa îl aduce în prim plan pe Valentin, care pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

Montarea de la Constanța a fost realizată cu decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul gândit de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu și mișcarea scenică sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. Cătălina Mihai joacă în travesti, întruchipând, alături de Lucian Iftime, pe cei doi servitori ai tinerilor domni. În distribuție mai sunt Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3703 secunde