Doctorul Cristian Andrei le-a explicat liceenilor din județul Constanța cum să gestioneze tentațiile divertismentului adresat adulților, în cadrul programului educativ „Antrenat de Majorat”

Miercuri, 16 Iunie 2021, 08:36
553
Constanța,  Iunie 2021. Asociația Joc Responsabil continuă seria seminariilor educative din cadrul Programului „Antrenat de Majorat” dedicat adolescenților aflați în pragul majoratului. În luna mai, peste 500 de elevi de la Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic “Ovidius”, Colegiul Național "Mihai Eminescu", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"din Constanța, Liceul Teoretic din Băneasa, Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, Colegiul Economic și Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia și de la Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" din Medgidia au beneficiat de seria de seminarii educative online prin intermediul cărora au aflat de la Dr. Cristian Andrei cum să reacționeze la tentațiile divertismentului pentru adulți.  Programul de educare „Antrenat de Majorat” este dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, care au avut loc pe o platformă online de videoconferințe, Dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru, expert în problematica jocurilor de noroc și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 500 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din liceele din județul Constanța, care au participat la seminar, despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, Dr. Cristian Andrei a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților, altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Domnul doctor Cristian Andrei ne-a explicat cum ar trebui să fim norocoși și ghinioniști, deoarece în viață nu mereu ni se întâmplă lucruri bune, iar aceste lucruri „ghinioniste” cum le numim ne ambiționează și mai mult. Ar trebui să apreciem mai mult omul de lângă noi și sfatul pe care acesta ni-l dă. Trebuie să învățăm mereu din greșelile noastre și ale prietenilor noștri pentru a nu le repeta” a spus Anastasia, elevă în clasa a XI a.

„Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți responsabili care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Prin programul „Antrenat de Majorat”, adaptat în format online, Asociația Joc Responsabil își continuă implicarea în proiecte de responsabilitate socială, folosind tehnologia pentru a se adapta noului context generat de actuala pandemie. Totodată, este o dovadă a angajamentului industriei jocurilor de noroc de a se implica pe termen lung în comunitățile în care își desfășoară activitatea.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale, tocmai de aceea, prin intermediul Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de tot ceea ce înseamnă distracție pentru adulți și implicit față de jocurile de noroc”, spune Ovidiu Iosif, Director Executiv al Asociației Joc Responsabil.

Contact: Asociația Joc Responsabil, contact@jocresponsabil.ro.

###

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un program de educare dezvoltat de Asociația Joc Responsabil și care se află la a patra ediție anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului 2017 și își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară precum și să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor.

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de Facebook https://www.facebook.com/antrenatdemajorat.

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea, contribuie la prevenirea dependenței de jocuri, la educarea publicului pe această tematică, precum și la combaterea dependenței, prin oferirea de consiliere psihologică persoanelor care au înțeles greșit rolul de divertisment al jocurilor de noroc.  Asociația Joc Responsabil închide cercul responsabilității: de la educație și prevenție - prin programul Antrenat de Majorat derulat în liceele din țară și adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a - până la intervenție - prin programul omonim, Joc Responsabil, care oferă jucătorilor cu potențiale probleme evaluare și terapie psihologică gratuită la unul din cele șase cabinete existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova și prin programul Consiliere 24/7, un serviciu integrat de consiliere psihologică online.

Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro.

Pagina a fost generata in 0.1855 secunde