Mai multe ştiri online:

"Dobrogea - 139 de ani de istorie românească". Simpozion și expoziție permanentă la Liceul Teoretic "Traian"

Ştire online publicată Joi, 23 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Elevii Liceului Teoretic „Traian” vor depune, astăzi, coroane de flori la Monumentul Regimentului 34 gardă de pe strada Traian a municipiului Constanța. Evenimentul este organizat în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Dobrogei și Zilei Naționale de 1 Decembrie. Aceștia vor avea ocazia să cunoască mai îndeaproape etapele care s-au succedat pentru înfăptuirea Marii Uniri.


„Cu ocazia sărbătoririi revenirii Dobrogei la patria-mamă și în pragul aniversării a 100 de ani de la formarea statului național român, în 2018, catedra de istorie a liceului nostru derulează o serie de manifestări menite să marcheze aceste evenimente. Este vorba despre un simpozion cu două secțiuni, dar și de o expoziție permanentă pe această temă”, explică prof. Constantin Caracoti, directorul Liceului Teoretic „Traian”.


În cadrul simpozionului, vor fi prezentate lucrări despre „Dobrogea - vatră românească milenară” și „Pași spre Marea Unire”. Vor avea intervenții atât directorii instituției, cât și specialiști invitați, cadre didactice și elevi. Profesorii din catedra de istorie, religie vor face mai multe comunicări, iar elevii claselor a X-a G, a XI-a F și a XI-a A vor prezenta materiale multimedia realizate de ei. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7359 secunde