Distracție maximă de Ziua Copilului și mini-vacanța de Rusalii

1131
1

Articole de la același autor

De Ziua Copilului, dar și în mini-vacanța ce urmează, toate muzeele, teatrele, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și nu numai își deschid larg porțile pentru vizitatori.

Mai mult decât atât, la propunerea autorităților locale, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii va avea intrarea gratuită la Delfinariu, Microrezervație și Acvariu, pentru toții copiii, în ziua de 1 Iunie. În week-end, tariful la Delfinariu este de 20 de lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani. La Microrezervație și păsări exotice, tarifele sunt de 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru elevi și studenți. La Planetariu, adulții vor da 4 lei, iar elevii și studenții un leu, iar la Acvariu, 8 lei și respectiv 2 lei pentru tineri.

Toți copii și adolescenții de până la 18 ani beneficiază de intrare gratuită și la Muzeul Marinei Române. Aici, părinții sunt invitați să își provoace copiii la o vizită de neuitat a expoziției permanente, dar și a altor patru expoziții temporare: "Din istoria parașutismului militar", "Din activitatea Cercetașilor României", "Expoziția hispano-română", expoziție de pictură semnată de Eduardo Diez, Mihaela Ilie și Mircea Romanescu, precum și "Răsfoind filele istoriei" organizată de Liga Maiștrilor Militari de Marină cu prilejul aniversării a 108 ani de la înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină.

Arta populară poate fi admirată în fiecare zi

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie invită constănțenii să viziteze atât expozițiile curente, cât și Edificiul Roman cu Mozaic, dar și muzeele Histria, Adamclisi, Hârșova și Cernavodă. Potrivit directorului instituției, Traian Cliante, cei interesați pot merge și la Capidava, dar în cazul copiilor, numai dacă sunt supravegheați, întrucât acolo încă se lucrează pe șantier.

La Muzeul de Artă Populară poate fi vizitată expoziția permanentă "Arta populară din România", care cuprinde costume populare, podoabe și accesorii de port din toate zonele etnografice ale țării: Moldova, Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

De asemenea, vizitatorii pot admira obiecte de uz gospodăresc, ceremonial și decorativ din lemn, metal și lut care ilustrează interi-oarele gospodăriilor tradiționale, obiecte de uz religios sau legate de sărbători populare, precum icoane țărănești pictate pe lemn și sticlă. "La parter poate fi vizitată și expoziția temporară «Gospodăria tradițională din Dobrogea», care reunește inventar gospodăresc legat de prepararea mâncării, unelte folosite la prelucrarea fibrelor textile și țesut, unelte și ustensile agricole și de pescuit. De asemenea, în incinta instituției se află și un stand cu vânzare de unde pot fi achiziționate obiecte de creație populară și meșteșugărească produse de meșteri populari", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul muzeului, Maria Magiru.

1 Iunie, sărbătorită și de copiii din centrele de plasament

Totodată, Palatul Copiilor Constanța și Muzeul de Artă Constanța invită publicul astăzi, 1 Iunie, ora 12.00, la vernisajul expoziției de pictură pe sticlă - desen, ceramică "Copilărie, Joc, Culoare". Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă, unde vor expune elevii Atelierului de Creație din cadrul Palatului Copiilor, coordonați de profesor Anca Deaconu.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează mai multe activități pentru și cu participarea copiilor protejați în sistemul instituțional, cu ocazia Zilei Internaționale a copilului, 1 Iunie. Acestea se vor desfășura la Complexul "Orizont", "Cristina", "Sparta Rotterdam" din Techirghiol, Centrul de plasament "Traian", "Ovidiu" și "Delfinul" din Agigea.

Târg de artă și antichități

Artiști handmade și colecționari de antichități din Constanța, București, Buzău, Iași, Rădăuți, Cluj, Craiova se pregătesc de zor  pentru Târgul de artă și antichități  care va avea loc în perioada 2 - 5 iunie în Piața Ovidiu. Aici, printre miile de exponate, oamenii vor putea admira piese de mobilier vintage sculptate manual, gramofoane, colecții de numismatică, jucării din anii ’60-’80, râșnițe de cafea extrem de vechi etc. Nici standurile artiștilor handmade nu vor fi mai prejos. Podoabe, găteli și dichisuri pentru casă, lucrate cu multă creativitate și migală, vor putea fi admirate, timp de patru zile, în Piața Ovidiu. 

Distracție la maxim și pe litoral

Un mega-weekend plin de distracție și evenimente memorabile îi așteaptă și pe cei care se vor afla în aceste zile pe litoralul românesc și în Delta Dunării. Astfel, Gravity Park dă startul competițiilor de sporturi extreme la malul mării. Primii pe listă, juniorii cu vârste între 5 și 15 ani, sunt așteptați pe 1 Iunie la Gravity Junior Clash - concurs de role, skate și trotă pentru juniori.

Evenimente dedicate copiilor vor avea loc și în Cernavodă și Cumpăna, pe 1 iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt și dansuri pentru copii.

De asemenea, Telegondola Mamaia va funcționa între orele 11.00 și 21.15. Prețul unei călătorii este de 20 lei/persoană pe sens. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate. De asemenea, Parcul Aventura Paradis Land din Neptun va fi deschis pentru toți cei care vor să îmbine adrenalina cu relaxarea, într-un cadru natural de excepție.

Comentează știrea

SEVER
3 iunie 2017
REVOLTATOR

TARE MULT ASI DORI SA-I VAD PE TAMPITII CARE SE NUMESC DRESORI(E) INTRO CUSCA DE CATIVA M2 EXECUTAND LA COMANDA 3,4 MISCARI PENTRU UN MIC SAU O SARMA. CUM ESTE POSIBIL SA INCHIZI NISTE MAMIFERE INTELIGENTE OBISNUITE SA TRAIASCA IN MII DE KM2 IN TOTALA LIBERTATE INTR-UN BAZIN DE CACAT? ASTA SE NUMESTE SPECTACOL SAU TORTURA?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3954 secunde