Distracție, înghețată și muzică bună, asta ne așteaptă în week-end, pe litoral

216
Distracție, înghețată și muzică bună, asta ne așteaptă în week-end, pe litoral - fonddistractie-1498833719.jpg

Articole de la același autor

Și turiștii, și constănțenii abia au așteptat sfârșitul de săptămână, pentru a se relaxa, după o săptămână extenuantă. În acest scop, pe lângă distracția de la plajă, aceștia pot alege cum să petreacă, în funcție de preferințe și vârstă. Opțiuni sunt pentru toată lumea! 


Week-end-ul acesta, copiii sunt cei mai câștigați. În Piața Ovidiu din Constanța, se desfășoară primul festival dedicat înghețatei și dulciurilor: "Festivalul Înghețatei", care va reuni producători și importatori de înghețată, prăjituri, gaufre, produse de patiserie dulce, ice coffee, fresh-uri, smoothie-uri și limonade naturale. Bunătățile aromate vin la pachet cu spectacole pentru copii, concursuri, face painting, baloane colorate, mascote și animatori. 


Pentru cei mari, Plaja H2O din Mamaia va fi, sâmbătă, 1 iulie, gazda unui concert live susținut de Moonlight Breakfast, începând cu ora 23:30. 


De asemenea, plaja Tuzla găzduiește, sâmbătă și duminică, Festivalul Dakini, un eveniment de anvergură internațională ce aduce laolaltă muzică chill, psy-trance și micro-house, dans, peste 100 DJ, speakeri și artiști celebri, workshop-uri și cel mai mare "yoga village" din această zonă a Europei. 


Sâmbătă, și la Murfatlar este sărbătoare, deoarece se marchează Ziua Orașului, printr-un spectacol organizat pe stadionul din localitate, începând cu ora 14:00, ce va include reprezentații sportive, muzică și dansuri populare, precum și un concert susținut de Smiley. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Orașului Murfatlar. 


Sâmbătă și duminică, turiștii și constănțenii sunt invitați să ia parte la o serie de evenimente culturale și sportive, ce vor avea loc în orașul Ovidiu, dar și pe insula cu același nume, cuprinse în Festivalul Cântecului Popular "Elena Roizen", ajuns la a X-a ediție, pe Platoul Centrului Cultural "Elena Roizen", Zilele Orașului Ovidiu, ajuns la a IX-a ediție, precum și prima ediție a Simpozionului "Ovidienii". Evenimentele sunt organizate de Primăria Orașului Ovidiu, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" și Primăria Orașului Sulmona. 


Surpriză pentru vitezomani 


Danube Delta Rally, unul dintre cele mai frumoase evenimente de motorsport din România, a revenit și anul acesta la Tulcea, într-o nouă formulă: 100% asfalt, cu sute de cai putere la zeci de ani de istorie automobilistică. Evenimentul, ce se desfășoară sâmbătă, este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, sub egida Federației Internaționale a Automobilului și a Automobil Club Român, a Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice și a Retromobil Club România, în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea și Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Direcției de Drumuri Județene, a Prefecturii Județului Tulcea, a Primăriei Jurilovca și cu sprijinul partenerilor privați. 


Frumusețile Dobrogei 


În cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea, turiștii pot viziona Expoziția de fotografie "Dobrogea - România între stepele iberice și anatoliene", realizată de Mihai Petrescu, cercetător la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea. Expoziția este un periplu imaginar, o comparație între stepele și semideșerturile din sudul Europei, respectiv din Dobrogea românească și cea bulgară, în raport cu Insulele Canare, Spania continentală, Sardinia-Italia, Ungaria, Grecia și Turcia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde