Când nota 9 nu mai contează…

Disperarea părinților după Evaluarea Națională. Luptă la baionetă pentru un liceu bun

1361
1
Disperarea părinților după Evaluarea Națională. Luptă la baionetă pentru un liceu bun - jelanie1-1435943690.jpg

Articole de la același autor

A venit și mult așteptata zi a publicării ierarhiei județene a absolvenților de clasa a VIII-a din promoția 2015, prilej cu care toată lumea a putut constata cât de mult a contat faptul că subiectele ușoare de la Evaluarea Națională au produs o inflație de candidați cu medii peste 9.

Dacă anul trecut au fost 853 de candidați care s-au bucurat de media 9 și au putut ajunge la liceul pe care l-au dorit, de data aceasta sunt 1.253 de absolvenți cu media de admitere peste 9, ceea ce face cursa foarte greu de… străbătut.

În condițiile în care foarte mulți dintre cei cu medii mari țintesc liceele bune ale Constanței, facem precizarea că locurile sunt foarte judicios calculate, și anume 168 de locuri au fiecare "Mircea", "Ovidius", "Traian", "Eminescu" "Călinescu" și "Decebal", după care Pedagogic și Colegiul de Arte, cu câte 140 de locuri, și aici se cam termină locurile pentru cei cu medii peste 9.

De menționat că nouă elevi au încheiat gimnaziul cu media de absolvire 10 pe linie la Constanța: trei elevi de la Liceul Teoretic "Ovidius", un singur elev de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", doi elevi de la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand", doi de la Școala "Lucian Grigorescu" Medgidia și un elev de la Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica".

Diferențe izbitoare între medii

Consultând ierarhia județeană de la coada ei, trebuie spus că ultimul elev provine de la Școala Gimnazială nr. 1 Făurei și are media de admitere 2,24, urmat de absolvenți de la unități din Crucea, Dobromir, Dorobanțu, Gârliciu, Văleni și Mircea Vodă. Cu media de absolvire 7,08, un elev de la Făurei a obținut note de 1 la Evaluarea Națională, cum un altul din Canlia, cu media de absolvire 8,27, a luat nota 3,10 la română și 2 la matematică. Urmează Colegiul Economic "Carol I", cu 234 de locuri, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - 84 de locuri și mai departe colegiile tehnice.

Dar pentru că zilele acestea se vorbește foarte mult despre "umflarea" notelor din cei patru ani de gimnaziu pentru a se "sălta" media de absolvire, consultând aceeași ierarhie publicată vineri, 3 iulie, ultimele medii de absolvire cu 10 le-am găsit la școli din Pecineaga și Techirghiol, unde elevii au obținut note de 9,50 la română, respectiv 8,40 la matematică sau 8,95 la română, respectiv 8,55 la matematică.

În atenția părinților

Extrem de importantă este, zilele acestea, ordinea în care părinții, împreună cu elevii și diriginții vor completa opțiunile în fișele de înscriere. Până pe 8 iulie, părinții și candidații vor verifica fișele editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator. Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul județean de admitere, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată este joi, 9 iulie.

Pe 14 iulie are loc marea repartizare computerizată.

Comentează știrea

Victor
4 iulie 2015
Anunt

Oferta pentru oamenii care vor bani acum! Nu mai are rost sa cauti alte oportunitati, pentru ca acum ai la dispozitie acest sistem in care poti castiga bani, simplu, fara batai de cap, fara o munca exagerat de grea. Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5493 secunde