Directorul Școlii nr. 38: „Orice clasă aș trece în online sau offline ar naște nemulțumiri în rândul părinților”

8713
Directorul Școlii nr. 38: „Orice clasă aș trece în online sau offline ar naște nemulțumiri în rândul părinților” - sus2-1633369877.jpg
În anul școlar 2021-2022, 11 unităţi de învăţământ constănțene sunt beneficiarele unor proiecte pe fonduri europene, în diverse stadii de implementare. Și dacă din prima zi a noului an școlar v-am relatat despre problemele pe care le întâmpină conducerea Școlii gimnaziale nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” cu gestionarea claselor, din cauza șantierului la unul dintre corpuri, zilele acestea, în numele părinților de la clasa pregătitoare, ne-a contactat o mămică de la Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.

De data aceasta, este reclamat faptul că, din 11 octombrie, urmează ca efectivele de clasă pregătitoare, care învață la Școala 36, să treacă în online, iar elevii de clasa I să revină în bănci. „Și așa programul cu începere de la ora 12,30, pentru clasa 0, este unul dificil, în condițiile în care ei vin de la grădiniță, unde dormeau la prânz... Acum am aflat că cei de clasa pregătitoare vor trece online, ca să vină și cei de clasa I fizic. Nu toți părinții stau acasă, nu toți părinții își permit 10 bone, la after school ne suprataxează, inclusiv pentru vacanța aceea de o săptămână ne cer 350 lei în plus”, declara respectivul părinte, în speranța că se va găsi totuși o soluție pentru ca și bobocii de pregătitoare să rămână în continuare fizic în bănci.

De altfel, la fel ca la Școala gimnazială nr. 11, și la această unitate încă din prima zi s-au născut dispute, ca urmare a scindării claselor în alte două unități, respectiv la Liceul Teoretic „Decebal” și la Școala gimnazială nr. 36, în sediul Școlii nr. 38 funcționând doar șapte clase.

„Nici nouă nu ne convine să funcționăm în trei instituții de învățământ”

La peste patru decenii de la înființarea sa, fosta Școală Generală nr. 38 beneficiază de un proiect în valoare de 28.000 lei (fără TVA), care constă în creșterea eficienței energetice a imobilului. Un șantier amplu, ce presupune, între altele, inclusiv schimbarea ferestrelor, dar și a toaletelor.

Ca urmare a acestui șantier care a debutat în luna iunie, la ora actuală, din cele 33 de clase cât numără Școala nr. 38, 15 clase funcționează în sediul școlii, iar alte opt clase în online – a I-a și a II-a.

Întrebată în legătură cu deciziile pe care trebuie să le ia în această perioadă deloc ușoară, peste șantierul propriu-zis, anunțat a dura un an și opt luni, suprapunându-se și pandemia de Covid, prof. Iris Sarchizian, directorul Școlii nr. 38, ne-a declarat că se străduiește să facă în așa fel încât să nu fie toți copiii vitregiți.

„Clasele terminale - a VIII-a și a IV-a - au nevoie de pregătire, așa încât ele funcționează, de la ora 14, la Școala 36, iar clasele pregătitoare de la ora 12,30 tot acolo. Cu resursele pe care le avem încercăm să găsim soluții viabile. Clasa pregătitoare în semestrul I repetă ceea ce s-a lucrat la grădiniță, așa încât pot recupera mai repede. Nici nouă nu ne convine să funcționăm în trei instituții de învățământ, și orice clasă aș trece în online sau offline ar naște nemulțumiri în rândul părinților”, a explicat prof. Iris Sarchizian, directorul Școlii nr. 38, adăugând că cei de pe șantier au un grafic de lucrări.

Pe de altă parte, e foarte adevărat că nici părinții care au un serviciu nu-și pot lua la infinit concedii pentru a sta acasă cu micuții, care trebuie îndrumați pentru a putea susține chiar și online orele, însă, din păcate, șantierul abia a început, iar soluții nu sunt prea multe la îndemâna ambelor părți.

Dar, după cum arată fotografiile postate de directorul Școlii nr. 38, din șantierul în plină desfășurare, cel mai probabil lucrările vor evolua în ritm alert, iar sacrificiul nu va fi unul de durată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5731 secunde