Directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu, decorat cu Legiunea de Onoare

173
Directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu, decorat cu Legiunea de Onoare - ddd-1582747442.jpg

Articole recomandate

Directorul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu (FITS), actorul, regizorul și scenaristul Constantin Chiriac, a fost decorat, miercuri seară, cu Legiunea de onoare, în grad de Cavaler, conform Agerpres. Distincția a fost înmânată de ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, în cadrul unei ceremonii desfășurate la reședința diplomatului.

Constantin Chiriac și-a exprimat recunoștința pentru primirea acestei distincții, subliniind importanța pe care Franța a avut-o în cariera sa. El a amintit astfel faptul că, "încă de la început, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost inspirat de Jean Vilar și Festivalul de la Avignon", care i-au "dezvăluit importanța acordată diversității artistice pe un fundal de deschidere către un public popular, un iubitor de teatru". "Festivalul pe care îl conduc a cultivat constant legături strânse cu Festivalul de la Avignon, unul dintre cei mai emblematici regizori ai lui, Bernard Faivre d 'Arcier, a fost prezent la Sibiu, unde și-a împărtășit profesia de credință cu un succes incontestabil", a spus Chiriac.

Un veritabil ambasador al culturii și limbii române, Constantin Chiriac s-a născut la 3 octombrie 1957. Este director general al Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu din anul 2000, iar din 1994 este președinte al Fundației "Democrație prin Cultură" din Sibiu și director general al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În perioada 2004-2007 a fost vicepreședinte al Asociației "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007". A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susținând recitaluri în peste 50 de țări din lumea întreagă, printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat numărându-se "Moromeții" (regia Stere Gulea) și "Croaziera" (regia Mircea Daneliuc). În anul 2000 a fost decorat de președintele României cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Vasile Cojocaru
Pagina a fost generata in 0.4634 secunde