Directoarea Școlii nr. 23 răspunde acuzațiilor de șantaj

6472
59
Directoarea Școlii nr. 23 răspunde acuzațiilor de șantaj - directoareascoliinr23-1389717456.jpg

Articole de la același autor

Continuă ecourile la campania pe care "Cuget Liber" a demarat-o având ca subiect banii pe care părinții sunt obligați să-i pompeze în unitățile școlare constănțene ca urmare a impotenței statului român de a oferi învățământ gratuit.

Faptul că părinții își asumă, chiar și sub protecția anonimatului, să exemplifice fapte trăite în școlile unde învață copiii lor ne obligă să luăm atitudine. Ieri, un cititor a semnalat următoarele: "La Școala 23, directoarea are tupeul să șantajeze părinții care au făcut investiții în sălile de curs, spunându-le că, dacă nu le continuă investițiile, le ia clasele și le dă altora, după ce s-au băgat bani în ele. Șantajează ca să creeze artificial investițiile. Oficial se spune alta, în școli e altceva. Școlile nu au același grad de utilitate și confort. Se minte mult și cu tupeu".

Ne-am deplasat la Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", unde am stat de vorbă cu prof. Ioana Matei, directorul în cauză.

În primă fază, am dorit să aflăm cât de important este fondul școlii în unitatea pe care o conduce: "Nu există în Școala «Constantin Brâncoveanu», cel puțin de când sunt eu director, fondul școlii sau fondul clasei. Dar pot să spun altceva. Avem asociație a părinților cu personalitate juridică, Asociația «Con-stantin Brâncoveanu», care ne sprijină. Spre exemplu, ei au contract cu paza, pentru care le mulțumesc și prin intermediul dvs. și în fiecare zi. Paza este plătită prin contract făcut de ei, dar nu cunosc nimic altceva. Fondurile pe care le dau ei nu circulă decât prin asociația de părinți".

Întrebată direct dacă cele afirmate de cititor se susțin, prof. Matei a afirmat: "În școala noastră, pentru clasa pregătitoare, noi am primit băncuțe de la Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean, iar zugrăvitul și schimbat parchet, cu bani de la primărie. Pentru îmbunătățirile pe care le-au făcut părinții prin asociație în clase, le mulțumesc, dar nu le-a cerut nimeni. Sunt curioasă chiar ce părinte și-a permis să facă asemenea afirmații, pentru că nu există așa ceva. Eu nu am apelat la niciun părinte din școala asta de când sunt director să facă ceva. De ce? Pentru că este asociația de părinți și dacă s-au organizat ei prin învățător sau profesor, n-am nimic de comentat decât să le mulțumesc. Și sunt convinsă că nici profesorii din școală nu au cerut să le îmbunătățească mediul. Am amenajat trei clase pregătitoare și două de clasa I cu bani de la administrația locală. Am înțeles de la doamnele învățătoare că părinții au pus niște dulăpioare. Prelucrez tot ce-mi dă Inspectoratul și sunt un om responsabil pentru tot ce se întâmplă în școală. Am prelucrat în consiliile profesorale să nu se facă nicio achiziție de material didactic în plus. Și până la urmă trebuie să recunosc că nici nu suntem o școală de fițe, ci una de cartier. Menționez lucrul acesta pentru că pe noi ne bucură când vedem că părinții ne aleg pe noi. Avem efective de 28 și 29 de copii în clasele pregătitoare, pentru că nu există vorbă de pretenție".

Iar pentru a ne confirma spusele sale, directoarea Matei i-a solicitat administratorului Cornelia Pușcașu să ne declare din ce fonduri s-au făcut reparațiile: "De când sunt eu în această școală, am beneficiat de sprijinul administrației locale, chiar anul acesta am reușit să schimbăm caloriferele".

v v v

Așteptăm în continuare comentariile cu privire la cazuri petrecute în școlile în care învață copiii dvs. 

Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
parinte santajat de sistem
15 ianuarie 2014
replica

Eu am facut ieri sesizarea legata de Scoala 23, anonim ce e adevarat dar numai din dorinta de a proteja identitatea copilului. Raspunsul doamnei, este unul oficial si oarecum de inteles, face parte din sistem. Va pot confirma investitia in calorifere despre care a vorbit si paza pe care cu totii o recunoastem necesara. Insa nu vom da niciodata de capat acestor lucruri, ei fac parte din sistem si sunt presati de sus, noi suntem cu copii in sistem si stam cu frica de felul in care vor fi tratati. Nu voi continua aceasta discutie cu conducerea scolii pentru ca asa cum reiese din raspunsul doamnei director, e mai nemultumita ca cineva a indraznit sa vorbeasca si cred ca asta spune tot. In concluzie: ramane cum am stabilit.

anonim
15 ianuarie 2014
are dreptate parintele

Acum realizez eu de ce se tot schimbau copiii de la o clasa la alta,la presiunea facuta de doamna directoare. In privinta gardianului care pazeste scoala este platit din bani nostri care ne oblige sai dam luna de luna si la sedintele cu parinti doamna invatatoare Roscan Beatrice cere bani pentru fondul clasei si pentru diverse lucruri dar pe ocolite prin intermediul unui mamici care este mana in mana cu doamna invatatoare.Toate astea ar trebui sa se termine odata si autoritatile sa faca controale in toate scolile din Constanta ca sa nu se mai ceara bani . Bani de reparatii pentru scoli trebuie sa se aloce de la minister si consilu local ca doar platim impozite si taxe in tara asta.

admirator confuz
15 ianuarie 2014
nu va lasati invrajbiti de stat

La cate se intampla, paza buna trece primejdia rea, nimic rau ca intr-o scoala copii sunt paziti. Mai rau este ca statul, cel mai prost administrator al banilor publici, alege sa nu investeasca acolo unde e nevoie de bani. Prefera sa dea bani bisericilor decat sa asigure educatia si sanatatea populatiei. Se ajunge astfel la disensiuni intre oameni care au un scop comun, binele. Si parintii si profesorii si doctorii si pacientii, toti vor sa aiba parte de bine doar ca lipsurile la care ii supune sistemul ii invrajbeste in loc sa ii stimuleze.

vlad
15 ianuarie 2014
amintiri din copilarie

Am facut scoala la tara, cu WC din acela turcesc in curte, nu stiu cate astfel de scoli mai sunt si sper sa nu mai fie. Daca a-s avea nesansa ca pt copilul meu sa fie o astfel de scoala si sa nu dispuna de buget pt a le schimba, pe banii mei le cumpar. Am prieteni care nu au fost multumitit de lumina din clasa in care le invatau copii, au strans bani si au cumparat corpuri de iluminat de o calitate mai buna. Daca am in scoala strictul necesar si acel minim ma nemultumeste, pot produce schimbarea daca asta vreau, macar sa am un punct de plecare.

elena
15 ianuarie 2014
activitati

Am organizat serbarea de sfarsit de an, unii parinti au gasit bani pt cadoul copiilor lor, altii nu, am facut cheta si am cumparat si pentru cei nevoiasi. Au fost sarbatori, am fost solidari, am fost oameni, nu s-a suparat nimeni. La fel a fost si in mini-excursiile din jurul orasului.

Costi
15 ianuarie 2014
sambadron

Mazare se crede pe sambadron in acest oras, danseaza doar cu cei care i-l agreeaza si i-l sustin.

parinte deranjat
15 ianuarie 2014
spaga la liceul decebal

anchetati si liceul decebal, tot vechea placa cu "asociatia de parinti" o sa o bage si svinarciuc, numai ca fondul ala il strang subalternii ei pe care ii trimite sa urle pe la fiecare clasa, in rest ia spaga pe banda rulanta are ea clientii ei-isi transfera odraslele la decebal si cotizeaza in functie de cat trebuie sa musamalizeze situatia proasta la invatatura asta face peste tot, si la clasele de liceu, si la gimnaziu, mai nou are si gradinita si cica si sc 36 ar fi tot sub mana ei

tot un parinte
15 ianuarie 2014
fonduri

Eu mi-am transferat copilul in acest an la Liceul Decebal.Decizia a fost exclusiv a mea.Nu mi s-a cerut spaga,nu am dat spaga.Fondul clasei si fondul scolii ,ca sume,mi s-au parut a fi de bun simt.Si nici nu s-au folosit banii pentru investitii in clasa sau scoala. In ceea ce priveste situatia expusa de "parintele deranjat",nu ma pot pronunta, pentru ca nu stiu.

parinte lic decebal
15 ianuarie 2014
pentru parinte deranjat

Am copilul la Decebal. Nu este adevărat ce spune cel deranjat.. noi părinții care am hotărât să facem ceva în clase avem garanția că rămânem în acea clasa până la absolvire. Nu ne-a impus nimeni nimic. Am plătit că asociație paza copiilor. Avem cel mai bun paznic. Nu lasă să intre pe absolut nimeni dacă întârzie și nici să iasă dacă nu verifica orarul. Părinții nu pot decât să fie bucurosi știind că accesul este controlat. Liceul e în bune conditii de funcționare. Nu mai faceti acuzații nefondate. Veniți cu dovezi. Altfel demonstrati doar că sunteți niște mincinoși frustrați.

parintele deranjat
15 ianuarie 2014
cartel organizat la decebal

nu ma refeream la toate cazurile de copii transferati, ma refeream la cei veniti pe `recomandari` si `sponsorizari`, habar n-aveti cate investitii `a facut dna directoare` punand parintii mai potenti financiar sa cotizeze (saracuta, cum a atras fonduri de una singura? prin taxele de 10 ori mai mari decat sunt cerute de ecdl romania? diferenta-adaosul comercial de 300% il baga in buzunar si mai da o mana de var pe holuri se mai lauda) referitor la destinatia banilor, fondul scolii este controlat de asociatie, controlata la varf de apropiatii dnei directoare, ca sa nu mai vorbim de faptul ca paza (platita separat) este asigurata de personal NECALIFICAT sunteti probabil un caz fericit, ati dat banii la timp, v-ati conformat si nu a apucat sa faca spume directoarea

Răspuns la: fonduri
Adăugat de : tot un parinte, 15 ianuarie 2014
Eu mi-am transferat copilul in acest an la Liceul Decebal.Decizia a fost exclusiv a mea.Nu mi s-a cerut spaga,nu am dat spaga.Fondul clasei si fondul...
59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Invățătoarele la control
Pagina a fost generata in 1.7773 secunde