Stirile zilei de Luni, 16 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


X

Dialog deschis între deținuții de la Poarta Albă și elevi

Ştire online publicată Miercuri, 28 Ianuarie 2015. Autor: Simona ANGHEL
În cadrul proiectului „Lecții de viață”, inițiat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, care are ca obiectiv principal prevenirea și combaterea comportamentelor de risc în rândul tinerilor, 13 elevi de clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 12 „B. P. Hasdeu” din Constanța, însoțiți de profesorul psiholog al școlii, Geta Mocanu-Apostu și de profesorul Viorel Prejbeanu, s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă.

Adolescenților li s-a facilitat dialogul cu tineri aflați în detenție, oportunitate cu valențe educaționale pentru ambele grupuri, ce pot fi valorificate distinct: pe de o parte, în direcția prevenirii comportamentelor de risc (în rândul elevilor), iar pe de altă parte, în direcția facilitării reintegrării sociale a tinerilor aflați în conflict cu legea.

Elevii și deținuții au purtat un dialog deschis, în care tinerii care își ispășeau pedeapsa au prezentat motivele pentru care sunt privați de libertate, ce i-a determinat să comită faptele care contravin legii, ce anume regretă cel mai mult și ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi.

Impactul asupra elevilor a fost cu atât mai mare cu cât cei care au venit în fața lor sunt de vârste relativ apropiate, cu probleme, anturaje, preocupări asemănătoare cu ale lor. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8059 secunde