Mai multe ştiri online:

Dezbatere publică provocată de ARACIP la Constanța

Ştire online publicată Vineri, 05 Iunie 2015. Autor: Simona ANGHEL
Joi, 11 iunie, între orele 14 și 17.30, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu", Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) propune o serie de cinci dezbateri publice despre starea sistemului de educație, pornind de la noile standarde lansate de instituție în toamna anului trecut, cu sprijinul ARDOR(Asociația Româna de Dezbateri, Oratorie și Retorică).


Subiectele celei de-a treia dezbateri ce va avea loc la Constanța vor fi referitoare la libertatea profesională a cadrelor didactice și la alternativele educaționale, altele decât cele existente. Ar trebui să condiționăm creșterile salariale de implicarea profesorilor in procesul de reformă? Ce înseamnă conceptul de bunăstare a elevului? Părinții și elevii ar trebui să participe la evaluarea profesorilor? Care este formula optimă de descentralizare a procesului administrativ? 


Iată câteva dintre întrebările unui sondaj la care au răspuns 1.110 persoane, din care aproximativ 61% cadre didactice, 18% părinți și 11% elevi. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8063 secunde