Despre tăria credinței, cu părintele Bordașiu

164
Despre tăria credinței, cu părintele Bordașiu - brancovenesc-1384705663.jpg

Articole de la același autor

Recent, Curtea Brâncovenească a găzduit o conferință de excepție, purtând titlul "Tăria Credinței", susținută de Părintele Profesor Nicolae Bordașiu.

Spirit viu, mereu atent la cei din jur, întotdeauna pregătit și neostenit în a le fi de folos credincioșilor, Părintele nonage-nar le-a vorbit celor prezenți în sală despre viața sa marcată de asprimea celor mai dure închisori, dar și de amintiri de aur cu Părintele Profesor Dumitru Stăniloae sau Părintele Profesor Constantin Ga-leriu.

"Am fost invitat să depun mărturie despre puterea credinței. Dacă este să recunoaștem această putere a credinței, o putem vedea în fiecare dintre faptele noastre care se împlinesc de multe ori fără voia noastră. Doar în virtutea credinței! Eu nu pot decât să-i mulțumesc bunului Dumnezeu pentru îngerul păzitor pe care mi l-a dăruit și care m-a însoțit toată viața. Dacă sunt îmbrăcat în haina preoțească nu o fac profesional, ci pentru că așa a vrut Dumnezeu și a fost o realizare a credinței părinților mei și a mea. Adeseori am spus că, dacă s-ar fi putut face o radiografie duhovnicească a închisorilor, ți s-ar fi putut vedea cum ardea flacăra credinței mai ales în vremea de seară, după ce se dădea stingerea, atunci când fiecare dintre noi ne întorceam către Isus Hristos din adâncul ființei noastre și făceam rugăciune fiecare în parte sau împreună, s-ar fi văzut cum închisorile ar fi ars ca o flacără puternică și mare, ca un rug aprins.

Tăria credinței, spune mântuitorul Isus Hristos cât este de puternică atunci când celui care era neputincios și, îndreptându-l, i-a zis «Credința ta te-a mântuit, mergi în pace». Sau altcuiva i-a zis «Fie ție după credința ta». Deci, dacă ai o credință puternică, Dumnezeu te ajută", susține Părintele Profesor Nicolae Bordașiu.

v v v

Părintele Nicolae Bordașiu a stat ascuns ani îndelungați, între 1948-1955, prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare. Descoperit și arestat în anul 1955, au urmat ani grei de închisoare prin Timișoara, Jilava, Oradea și Aiud, fiind deținut politic între anii 1955-1964. După eliberare, a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul "Ioan Cantacuzino", unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru întâia oară în România gama globulină din sânge retro-placentar.

Ajuns la o vârstă venerabilă, la care se gândește mai mult la ce a fost decât ce va să fie, părintele Bordașiu a reușit să le capteze atenția celor prezenți și să inspire foarte multă încredere, confort sufletesc și dragoste față de valorile eterne ale spiritualității noastre românești și ortodoxe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3457 secunde